Краят на прехода - под това име Милениум клуб начева

...
Краят на прехода - под това име Милениум клуб начева
Коментари Харесай

Клубът на родените след 1980-а обяви "Края на прехода"

Краят на прехода " - под това име " Милениум клуб " начева акция за разлъка с оправданията с близкото минало и създаване на визия за България след 25 години. Това стана известно на втората годишна среща на неправителствената организация в София, чиято цел е да сплоти приключили и работещи отвън страната българи, родени след 1981 година

" Какво значи " Краят на прехода " и по какъв начин това ни се отразява? Никой от нас няма мемоари от режима преди 1989 година, тъй като сме родени по-късно и точно затова се назоваваме милениум потомство. Почти 30 година след рухването на Берлинската стена, дълбаейки в предишното, не виждаме бъдещето ", съобщи при започване на срещата ръководителят на организацията Румен Чолаков.

" Милениум клуб " бе учредена по Великден 2016 година в двореца Врана, под егидата на Симеон Сакскобургготски, и незабавно породи съпоставения с " Българския Великден " и произлязлата от него партия Национална движение „Симеон Втори". Макар скоро след учредяването си организацията да поддържа първо кандидатурата на Ирина Бокова за общоприет секретар на Организация на обединените нации, а след това референдума на Слави Трифонов, нито мажоритарният избор, нито други съответни акции и политики бяха тематики на годишната среща.

 Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев изнесе приветствено слово
© Юлия Лазарова

Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев изнесе приветствено слово

За разлика от 2016 година нямаше и толкоз доста лица от политическата сцена. Слово при започване на събирането произнесе президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев. Той пожела на младите да затворят страницата на прехода, само че акцентира, че това няма да стане преди обективната истина за българския XX-и век да откри мястото си в учебниците. И изрази страдание, че наследникът му Румен Радев не се пробва да продължи подетата от него самодейност " България 2020 ", с проект за страната през 2030-ата година.

По едно съвпадане, по думите на учредителите на " Милениум клуб ", акцията " Краят на прехода " ще предложи и визия за България след 25 година, и справедлив прочит на предишното посредством научна конференция на тематика интервала 1944 година - 1989 година Тя ще се състои на " неутрална почва ", в Лондон, където съгласно уредниците й никой не може да наложи своята версия на събитията. Другите ограничения, които включва акцията, са портал с вести за " края на прехода ", както и " сериозен мониторинг " на изявленията на обществените лица, които рисуват извънредно носталгични или пък неточно апокалиптични картини на недалечното минало.

Всичко това ще приключи с огромна конференция в България през септември, когато " Милениум клуб ", дружно с видни български персони, ще заключи направеното и ще " хване юздите на обществото ". Тогава евентуално ще се разбере и отговорът на въпроса, който всички задават - ще стане ли неправителствената организация партия и с каква политика.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР