Краят на май или началото на юни - това е

...
Краят на май или началото на юни - това е
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска време от Радев до началото на юни, за да може 49 НС да работи

Краят на май или началото на юни - това е минималният интервал, който съгласно ГЕРБ ще е нужен на 49 Народно заседание, с цел да бъдат гласувани всички най-важни закони, нужни за Плана за възобновяване и резистентност, Шенген и еврозоната.

Бойко Борисов загатна, че ГЕРБ няма да спре и приемането на Бюджет 2023, препоръчан от служебния кабинет - без значение от досегашните им позиции, че това може да стане единствено в случай че се контракти болшинство за постоянно ръководство.

" Няма да оставим юни месец страната да влезе във финансов колапс, по тази причина се опитваме да сме виновни. Полагаме старания, търпеливи сме. Грехота е от това, което виждаме с сътрудниците - изключителното единодушие на депутатите от ГЕРБ и ПП-ДБ - да бъде проиграно единствено тъй като ще загубим някой различен гласоподавател. Ако България е над всичко, има късмет да създадем нещо устойчиво ", сподели той по време на консултациите с Румен Радев в четвъртък.

Президентът изиска експлицитни периоди от ГЕРБ за това " какво вършим с бюджета и законите, в случай че не се сформира държавно управление " - макар че пожела на партията " допустимо най-бързо и с най-широка поддръжка " да събере болшинство за ръководство.

" Чух амбициозна поръчка за бюджет, в който няма да се пипат разноските, няма да се подвигат налозите и ще има 3% недостиг. Пожелавам ви въображение и триумф ", вметна иронично Радев.

Борисов трансферира отговорността за вероятно ново държавно управление върху " Продължаваме промяната ", като ги укори, че " слушам единствено какво щели да кажат гласоподавателите на една партия ".

" Вие сте по-млад, само че Илияна (Йотова) помни*, когато най-голямата добродетел на една партия беше да сложи страната пред партийното и гласоподавателите ", сподели Борисов, с отпратка към решението на Българска социалистическа партия от 1997 година да върне мандата и да допусне предварителни избори в разгара на митингите против Виденов.

" То постоянно може да се откри различен проект, само че той нито ще е постоянен, нито дълготраен, нито ще успокои обществото ", разгласи още той.

* Вицепрезидентът Илияна Йотова е по-млада с една година от президента Румен Радев (р. 1963 г.). Това, към което препраща Борисов, е, че по време на събитията през 1997 година тя беше публицист в Българска национална телевизия, а по-късно и ръководител на пресцентъра на Българска социалистическа партия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР