Краят на коалицията е факт. Г-н Трифонов провали два парламента,

...
Краят на коалицията е факт. Г-н Трифонов провали два парламента,
Коментари Харесай

Радан Кънев: ГЕРБ и ДПС или трябва да свалят правителството и да управляват, или да подкрепят формулата за законодателство

Краят на обединението е реалност. Г-н Трифонов провали два Народното събрание, в този момент се пробва да проваля трети. Вече няма парламентарно болшинство. Това разяснява в " Говори в този момент " евродепутатът от " Демократична България " и зам.-председател на ДСБ Радан Кънев.

Толкова угрижен за бъдещето на страната не съм се чувствал може би в никакъв случай. 15 години съм в дейната политика, 20 години се занимавам с политическа работа и сходно чувство за непосреден риск за националната сигурност не съм имал, съобщи Кънев.

Намираме се в положение на нападателна хибридна офанзива, ориентирана към сигурността на страната. Целта на агресора е стабилността на обществото и геополитическото бъдеще на страната, счита Кънев.

Според него, сега България е неуправляема, вижда се липса на инстинкт за предпазване на общността.

Нашата сигурност е безусловно застрашена. Ние нямаме устойчиво държавно управление от две години, изясни Кънев.

Правителството сега няма болшинство. Решението е в опозицията, която може да смъкна държавното управление, но не ще. Ние имаме да се оправим с инфлационната рецесия, да обезпечим националната сигурност, да решим въпроса с РСМ, имаме десетки законопроекти, които да гласуваме, изясни Кънев.

Според него обаче, с болшинство от 121 души тези рецесии не могат да се решат.

В голяма степен, решението е в полето на опозицията - ГЕРБ и Движение за права и свободи, които или би трябвало да смъкват държавното управление и да ръководят, или да поддържат формулата за законодателство на държавното управление, счита Радан Кънев.

Кабинет на малцинството е една от формите на политическа просвета - в непрекъснати договаряния с опозицията кои законопроекти ще бъдат подкрепени, добави той.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР