Краят на Ислямска държава продължава да се приближава. Стотици бойци

...
Краят на Ислямска държава продължава да се приближава. Стотици бойци
Коментари Харесай

Бойци на „Ислямска държава“ масово свалят оръжия пред „Хизбула“

Краят на " Ислямска страна " продължава да се доближава. Стотици бойци на джихадистката формация започнаха да се предават през днешния ден на отряди на групировката " Хизбула ". Това се случи откакто по-рано през днешния ден тя, дружно с държавните войски на Ливан и Сирия, стартира масирана атака против териториите, които " Ислямска страна " държи в планините в пограничния регион сред Сирия и Ливан.

Бойците на джихадистката формация са почнали да се предават в региона на граничния пункт " Замрани ". Това е почнало да се случва, откакто цялата територия в близост се е попаднала под огъня на " Хизбула ", споделя член на организацията пред РИА " Новости ". Той добавя, че част от отрядите на " Ислямска страна " към този момент са се предали на " Хизбула ", а други смъкват оръжия и също отиват да се предадат.

Паралелно с това в региона текат и интервенциите, стартирани от войските на Ливан и Сирия. Действията им обаче не са координирани, което се отнася и за тези с " Хизбула ". Още сутринта, когато въоръжените сил на Ливан започнаха интервенцията, техният представител Али Кансу разгласи на конференция, че ливанската войска работи независимо и няма координиране на офанзивите с тези на сирийските войски и отрядите на " Хизбула ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР