Краят на грипа все още не идва, но случаите спадат,

...
Краят на грипа все още не идва, но случаите спадат,
Коментари Харесай

Проф. Христова: Над 10 пъти е ръстът на случаите на коклюш

Краят на грипа към момента не идва, само че случаите спадат, към този момент е на доста ниски равнища, сподели проф. Ива Христова пред БТВ.
Прочетете още
" Много повече грипни вируси потвърждаваме, в сравнение с Ковид-19 ", добави тя. По думите й не е сложен за различаване грипът, елементарен е и за лекуване, в случай че в точния момент се хване. Ковид леко протича, като господства към момента Омикрон.

Над 10 пъти е растежът на случаите на коклюш. " Все още нямаме огромен брой болни по отношение на западноевропейските страни, само че фактически броят нараства, и то бързо ". Ще минем 100 случая скоро, твърди тя.

Причините за това са отпадането на ограниченията и това, че вирусните инфекции потискат имунитета и след 3-4 години пандемия той е по-слаб. Най-засегнати са децата до 5-6 година и по-късно тези до 15-16 година

В случаите на коклюш при имунизираните има дразнеща и продължителна кашлица, само че при хора с незавършена имунизация и слаб имунитет има тежка кашлица, пристъпи и дефицит на въздух. Има и смъртни случаи, само че не в България.

Проф. Христова разяснява и бактериалната зараза в Япония, която бързо се популяризира. Това са инвазивни стрептококи, при които казусът е отделените отрови в кръвообращението.

В множеството случаи предизвикват кожни инфекции с гнойни пъпки и стрепткокови ангини с доста болежка. В единични случаи вършат систематична зараза, при която има некроза на мускулите. " Те са редки инфекции, имахме единични случаи у нас преди доста години ", споделя тя. Във Англия има най-тежката изява.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР