Край столицата на съседна на България е страшно.Пожар с площ

...
Край столицата на съседна на България е страшно.Пожар с площ
Коментари Харесай

Бушува голям горски пожар край Атина, чуват се взривове

Край столицата на прилежаща на България е ужасно.

Пожар с повърхност от два километра гори в Атина, Гърция в региона на Куварас. Граждани от околните обитаеми места говорят за нанесени вреди по жилища и коли, има сигнали и за гърмежи.

На мястото на случая работят 55 пожарникари с 20 автомобила, 2 пешеходни екипа и 31 румънски пожарникари с 5 водни автомобила, а от въздуха работят 6 самолета и 4 хеликоптера, единият от които има координираща роля.

Работата на пожарната е затруднена от мощните ветрове, а от тел. 112 са изпратени сигнали за евакуация на обитаеми места.

Беше изпратено известие до жителите на региона на Пета към Нео Кувара да се изтеглят в Кератея и беше дадена заповед за евакуация също за регионите Мелисургос и Трамбурия към Анависос.

По-късно беше изпратена заповед за евакуация на Лагониси, Саронида и Анависос към плажа на Палия Фокая, написа БГНЕС.

Булетата Сунио и Лаврио и пътищата, водещи до Неос Куварас, са затворени.

Кметът на Лавреотики Димитрис Лукас сподели, че спасителни летателни апарати са пристигнали постепенно, което е довело до бързото разпространяване на пожарите.

" Тръгна от бул. Атина-Лаврио и върви към планината. Фронтът е отворен. Има къщи, само че те са отвън фокуса на пожара. Няма заплаха. Фронтът е 1,5-2 километра. Само въздушни средства могат да оказват помощ, тъй като регионът е недосегаем и сухопътните сили не могат да се приближат ", сподели той.

Огънят се популяризира бързо през ниската растителност в региона и мощните ветрове, сподели представителят на пожарната Янис Артопиос.

" Огънят гори към хълма. В покрайнините обаче има обитаеми места и това е нещо, което ни тормози изключително ", добави той.

Прогнозата за времето също планува проблеми за интервенцията, защото се чака североизточният вятър да затрудни работата на пожарникарите до късно през нощта.

Шест района са в нараснала паника за пожари, измежду които Атика, Южно Егейско море, Североизточно Егейско море, Пелопонисос, Централна Гърция и Крит.

Силите за гражданска отбрана на Министерството на изменението на климата и гражданската отбрана разпоредиха нараснала подготвеност при възможни пожари и предизвестиха обществеността за дейности, които могат да провокират пожари. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР