Край разширения участък на бул. Т. Каблешков се появи нов

...
Край разширения участък на бул. Т. Каблешков се появи нов
Коментари Харесай

Бул. Каблешков в София с новозасадена зелена площ

Край разширения сектор на бул. Т. Каблешков се появи нов ландшафтен план, създаден и осъществен от студенти от Лесотехническия университет.

Водени от разбирането, че студентите се учат дружно с града, Асоциация за развиване на София и Столичната община предложиха на студентите предизвикателство да разработят планове за озеленяване и оформяне на пространства край новата част на дребния градски кръг, и то планове, които резервират локалното биоразнообразие, включват лесна за поддържане растителност, която дейно пречиства въздуха и провокира целогодишен интерес.

Симона Новоселска и Мерлин Неждет показаха план за красиво цветно пространство, което доразвива към този момент засадена цветна леха от жителите на регион „ Триадица “. Подбраните от студентите растения са газо- и сухоустойчиви, с прахозадържаща дарба и целогодишен украсителен резултат. Затова те се класираха преди всичко измежду достойната конкуренция в студентското съревнование.

На 20 май 2022 година планът се трансформира в действителност! Студентите се включиха в засаждането на растенията и жителите на региона към този момент разполагат с проектирана от експерти разширена озеленена повърхност към бул. Тодор Каблешков. На събитието участваха и представители на Асоциация за развиване на София и Столична община.

Студентското съревнование и реализацията на зелената повърхност са осъществени по план ИНОЕЪР, съфинансиран от Европейския фонд за районно развиване посредством Инициативата „ Иновативни действия за градско развиване “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР