Край на офшорните зони в островни страни по цял свят

...
Край на офшорните зони в островни страни по цял свят
Коментари Харесай

Идва край на островните офшорки?

Край на офшорните зони в островни страни по целия свят предвижда основаната в Лондон консултантската компания PricewaterhouseCoopers.

Експертите от Англия показват, че поради напън от страна на Европейския съюз доста страни, известни като данъчен парадайс, са трансформирали законите. Поради промените вложението и въртенето на бизнес в офшорките ще стане мъчно, в случай че не е невероятно. Властите на Бермудските острови, Британските Вирджински острови, островите Гърнси, Джърси, Мен, Бахамските и Сейшелските острови към този момент стегнаха разпоредбите. Очаква се техният образец да бъде последван от Обединените арабски емирства и други офшорни зони.

Предвижда се бизнесмените да записват фирмите си на действителен физически адрес (на места може да се уточни единствено пощенска кутия), да наемат дипломиран личен състав от локалните поданици, както и предават доклади за активността и подават данъчни заявления.

В болшинството от случаите новите правила ще влязат в действие на 30 юли 2019 година и ще важат на всички към този момент регистрирани компании. Гратисният интервал за пренастройване на бизнеса е шест години.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР