Край бреговете на Нова Зеландия морският биолог Полин Дюсо и

...
Край бреговете на Нова Зеландия морският биолог Полин Дюсо и
Коментари Харесай

Водолази се уплашиха от много рядко морско „чудовище СНИМКИ

Край крайбрежията на Нова Зеландия морският биолог Полин Дюсо и нейните сътрудници водолази правеха проучвания, по време на които се натъкнаха на доста рядко и огромно морско творение. Нарича се елементарна лунна риба.  

Екип от водолази се гмурна във фиорда Breaksy Sound.

" В някакъв миг по време на гмуркането почувствах наличието на нещо над мен, закривайки слънцето. Вероятно на мозъка ми са били нужни няколко секунди, с цел да щракне - първоначално бях зашеметена от размера на обекта ", сподели дамата.

Според морскиs биолог в началото тя помислила, че е акула, пише Daily Star. Въпреки това, откакто видя неповторимите форми на " чудовището ", тя осъзнала, че това е просто елементарна рибена луна. Обикновено дължината на тези същества е към 1,8 метра, само че този образец се оказа неповторим - дължината му била към 4 метра.
 Морски биолог, откривател, гмуркач, Морският биолог Полин Дюсо в началото си намерения, че вижда акула Снимка: PEN NEWS
Дюсо означи, че доста рядко среща такива същества по време на своите гмуркания. Никога до момента не била срещала такава риба, само че един от водолазите й споделил, че в Тасмания е срещал риби, които са най-малко три пъти по-големи.

„ На повърхността те постоянно се бъркат с акули заради дългата им и остра гръбна перка, само че за разлика от тях те я движат, с цел да плуват “, прибавя откривателят.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР