Кръвта е дар за живот. Благодарим ви! “ – това

...
Кръвта е дар за живот. Благодарим ви! “ – това
Коментари Харесай

14 юни - Световен ден на кръводаряването

„ Кръвта е подарък за живот. Благодарим ви! “ – това е мотото на стартиралата през 2004 година самодейност 14 юни да бъде маркиран като специфичен ден за честване на доброволното кръводаряване и за изложение на признателност към безвъзмездните кръводарители.

На тази дата е роден Карл Ландщайнер, притежател на Нобелова премия за откриването на системата АBО кръвни групи. Към концепцията на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Международната федерация на организациите на доброволните кръводарители, Международната асоциация по трансфузионна хематология и Световната здравна организация, през днешния ден са съпричастни над 192 страни по света.

14 юни е ден, в който желаеме всички българи, ангажирани с идеята на безвъзмездното кръводаряване – кръводарители, уредници, симпатизанти, публицисти да почувстват позитивното отношение и признателност към проявените от тях съпричастност и състрадание. Да продължат интензивността си и да предадат чувството за благородната задача на останалите членове на обществото.

Вярваме, че нова генерация от безплатни и доброволни кръводарители ще последва техния образец, с цел да бъде обезпечавана нужната кръв за избавяне на човешкия живот, където и когато е нужна.

Дарената кръв няма цена, по този начин както другарството, любовта и човешкия живот!

Всеки ден в нашата страна стотици хора с разнообразни специалности, възраст и социално-икономически статус, подаряват кръв! Благодарение на човеколюбието и отзивчивостта им всекидневно се избавя живота на стотици пациенти./ obekti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР