Кръвното налягане трябва да се поддържа в оптимални граници. Ако

...
Кръвното налягане трябва да се поддържа в оптимални граници. Ако
Коментари Харесай

Естествени методи за борба с високото кръвно налягане

Кръвното налягане би трябвало да се поддържа в оптимални граници. Ако се увеличи съществуват куп опасности за здравето. Неконтролираното високо кръвно налягане е измежду водещите аргументи за рискови затруднения.

Наред с медикаментозното лекуване (ако лекарят ви реши, че такова се налага), има и естествени механизми, по които високото кръвно налягане може да се управлява.

Ето какво можете да измененията в метода си на живот, с цел да поддържате кръвното налягане в естествени граници.

Разхождайте се

Най-естественото придвижване на тялото, това е разходката. Енергичното вървене по 1 час дневно понижава кръвното налягане и разрешава то да бъде следено в оптимални стойности.

Наблегнете на калия

Калият има свойството да намалява кръвното налягане. Авокадото и бананите са измежду най-богатите на калий артикули. Наблягайте на тях.

Направете си прецизен график за медикаментите

Ако взимате лекарства за надзор на кръвното налягане, постарайте се да си изградите прецизен график за тях. Не ги пропускайте и не ги взимайте по друго време. Така ще са най-ефективни, а кръвното ви няма да излиза от граници.

Яжте доста черен пипер

Изследванията демонстрират, че черният пипер понижава кръвното. Избирайте подобен, който не е разбъркан със сол, тъй като тя покачва кръвното налягане.

Инвестирайте в добър домакински уред за премерване на кръвно налягане

Регулярното премерване на стойностите на кръвното е от голяма важност. То би трябвало да се наблюдава постоянно, а освен когато ви прилошее.

Ленено семе

4 супени лъжици ленено семе дневно понижават кръвното налягане. То е богато на омега-3 мастни киселини, които играят значима роля за здравето на сърцето и кръвоносните съдове, също така намалява неприятния холестерол.

Сменете кафето с чай

Кофеинът не се отразява добре на кръвното налягане. Ако имате хипертония е целесъобразно да избягвате да пиете повече от едно кафе дневно. Заменете останалите чаши кафе, които бихте изпили с чай.

Медитация

Дишането е значимо за кръвното налягане. Ритмичното и умерено дишане в дълбочина оказва помощ за отпущането на кръвоносните съдове и тяхното разширение. Това понижава кръвното.

Черен шоколад

Черният шоколад съдържа флавоноиди и антиоксиданти, които намаляват стойностите на кръвното налягане. Те вършат артериите еластични, отстраняват неприятния холестерол и плаките и разрешават на кръвта да минава свободно. Това понижава високото кръвно налягане.

Радвайте се на миговете с колегата си

Моментите на любов и благополучие с най-близките хора, най-много интимния сътрудник, понижават напрежението и намаляват кръвното налягане.

Наблегнете на сушените кайсии

Те са извънредно богати на калий, бета-каротин, фибри и желязо. Този богат коктейл от потребни субстанции понижава кръвното налягане и усъвършенства кръвообращението.

Пийте по 2 чаши свеж портокалов сок

Изцеденият сок от портокал съдържа необикновено потребни субстанции за кръвното налягане. Той понижава стойностите му с до 10 пункта. Съдържа калий, който както уточнихме, е доста потребен за съдовете и сърцето, а и освен.

Вземете си домакински любим

Изследванията демонстрират, че притежателите на домашни любимци имат по-малко проблеми с кръвното налягане. Вземете си животинка, която да ви обича безусловно и да ви оказва помощ да намалите равнищата на стрес в организма. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР