Кравето масло има своето предназначение в готварството. С него можете

...
Кравето масло има своето предназначение в готварството. С него можете
Коментари Харесай

5 странни употреби на маслото, които не включват консумацията му

Кравето масло има своето предопределение в готварството. С него можете да извършите хляба още по-пухкав и мек, можете да омесите фантастични маслени бисквити или да приготвите обичаните си зеленчуци в тиган.

Съществуват обаче още няколко потребни, само че необикновени способи да употребявате маслото, които нямат нищо общо с потреблението му. Вижте какви.

За попречване на лепкави пръсти

Когато месите тесто един от най-кошмарните проблеми е полепването на огромна част от тестото върху пръстите ви. Това може да наруши целия развой, както и вашето наслаждение от месенето на разнообразни печива. За да предотвратите това, намажете тъничък пласт масло по пръстите си. То ще държи тестото надалеч от кожата ви, сходно невидима преграда.

За да измъкнете заклещен пръстен

Освен че оказва помощ да извадите заклещения пръстен от подутия пръст, маслото подхранва кожата с помощта на потребните си мазнини в състава.

Преглътнете елементарно огромно хапче

Някои хора изпитват компликации в преглъщането на таблетки, от време на време и не толкоз огромни. Ако ви е мъчно да приемате медикаментите си, намажете ги напълно леко с масло преди да ги сложите в устата си. Преминаването на таблетката през гърлото става доста по-лесно по този метод.

Премахнете дъвка от косата

Залепналата дъвка в косата може да се окаже същинско злополучие. Понякога ситуацията е толкоз неприятно, че кичурът би трябвало да се отреже. Не желаете да се стига до такава степен, по тази причина използвайте масло. Намажете добре дъвката и косата към нея. Започнете да втривате с пръсти. Малко по малко дъвката ще освободи кичура коса незасегнат. След това измийте косата с шампоан.

Успокойте нервната си котка

Котките са господарки на дома. Често стават нервни, в случай че непознати хора ви идват на посетители. За да помогнете на котката си да се успокои и да одобри обикновено новодошлите „ натрапници в нейното царство “, намажете лапичките ѝ леко с масло (стига да ви позволи). Това ще задържи вниманието ѝ, до момента в който свикне с необикновеното наличие, почиствайки и облизвайки лапите си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР