Крава се превърна в нарушител на границата. Животното избягало от

...
Крава се превърна в нарушител на границата. Животното избягало от
Коментари Харесай

Историята на кравата Пенка, която избяга в Сърбия

Крава се трансформира в извършител на границата. Животното избягало от България в Сърбия, а когато притежателят му се опитал да го върне назад, управляващите поискали кравата Пенка да бъде умъртвена.

Седмица откакто изгубил една от кравите си, Иван получил позвъняване от сръбската полиция – споделили му, че Пенка е открита в Босилеград . Познали я по ушната марка. И Иван отишъл да си я прибере. Н а границата обаче му забранили да я върне в страната и извикали ветеринарните управляващи .

„ Тази крава, откакто е излязла от България и от Европейски Съюз, без значение за какво, би трябвало да бъде умъртвена. Дадоха ми период, през днешния ден или на следващия ден да бъде кравата умъртвена. Аз им споделих, че който пристигна да я умъртви, ще го гръмна тук, ето, споделям го публично ”, споделя Иван Харалампиев.



От Агенцията за сигурност на храните отхвърлят да са издавали заповед за умъртвяването на кравата, оповестява. Признаха обаче, че работят по случая. И прибавиха, че при влизане на животно от страна отвън Европейски Съюз, контролът е засилен.

Пенка е бременна и в този момент, в очакване на ориста си, е отделена от стадото . Според ветеринари , данни за рискови болести по животните в Сърбия няма . „ Няма по какъв начин да разчитаме че една крава схваща кое е в Европейски Съюз и кое е отвън Европейски Съюз, това е просто случай, обикновено е да се случи в един пограничен регион ”, разяснява доктор Марина Иванова от Организацията за отбрана на животните „ Четири лапи ”.-->

А притежателят на животното твърди, че бягството в Сърбия било снимано от граничните служители на реда. От „ Гранична полиция ” обясниха, ч е служителите на реда първо съумели да отхвърлен кравата и тя не минала границата. След минути обаче се завърнала в галоп и униформените нямали различен избор с изключение на да се оттеглен . Така Пенка излязла зад граница.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР