Кръв, защо се отделихме от пичовете с качулките, а

...
Кръв,  защо се отделихме от пичовете с качулките, а
Коментари Харесай

Злокобно! Довечера не се меркайте из центъра на София! Приятели на Бойко организират протест, плашат с качулки, кръв, бой…

„ Кръв ”, „ за какво се отделихме от пичовете с качулките, а не им помогнахме ”, „ няма да има обществен апел за пердах, с цел да не научат ченгетата ” – това е част от връзката във “Фейсбук” сред някои от уредниците на по този начин наречените „ митинги в отбрана на Пирин ”, написа “Труд”.

Сред тези хора са и представители на „ зелените ”. До момента полицията и службите за сигурност не упражняват своите законови пълномощия, с цел да пресекат протичащото се. Вече няколко пъти се появи, че става въпрос за политически акции, чиято цел е дестабилизация на страната, само че правоохранителните органи към момента не реагират.

Доскоро уредниците на митинга, които публично са обединението „ За да остане природа в България ”, отричаха да има политика и че всичко е екология. Във “Фейсбук” един от водачите на обединението, Тома Белев, заявяваше, че „ За да остане природа в България ” не се занимава с политика. Но на 2 февруари Белев разгласи в изявление: „ Да това са политически митинги ”.

Малко по-рано същият ден, в който излезе изявлението с Тома Белев, митингите потеглиха към радикализация. Познати лица от предходни улични недоволства, като Асен Генов и Манол Глишев, оповестиха в обществената мрежа, че няма да стане с “разходки”. Ето какво написа Манол Глишев: „ Да, митингът е политически. И отново да. Искаме властта. Аз я желая. Не е значимо дали я желаеме в действителност, дали аз я желая в действителност ”.

В различен пост той пита – „ А в случай че вземем властта с кръв ”? А в предходни дни Генов обясняваше, че по време на митингите през 2009 година, хората на площада се били „ паркетни протестиращи ”, не са „ помогнали на пичовете с качулките ”. Сегашните шествия трябвало да се политизират, а не да се екологизират.

На днешния митинг на „ еколозите “ ще участва и съпредседателката на групата на Зелените в Екологичен потенциал Ска Келер. Все още няма отговор като каква тя ще желае оставки на български министри и ще блокира кръстовища. Всъщност Келер е добре позната у нас. В България тя беше през 2015 година, като представител на Екологичен потенциал по тематиката за бежанците. Тогава разгласи, че българското държавно управление би трябвало да е по- отворено за банкет на мигранти. Ска Келер е и последовател на концепцията бежанците да бъдат разселвани единствено в страните от Източна Европа, в наточвам число и България, напомня “Труд”.

Друг водач на митингите, Петко Ковачев, в друга фейсбук-дискусия отвърна на апелите за вълнения с „ Няма да има апел за пердах обществено. Аман от искащи ченгетата да научат преди вас ”. В същото време Ковачев лееше хули против еврокомисаря по районно развиване Корина Крецу, която до момента в който беше на отмора у нас поддържа решението на държавното управление от 28 декември за развиването на зимния туризъм.

Ковачев атакува и ръководителя на Еврокомисията Жан Клод Юнкер, който показва другарски връзки с Бойко Борисов. Припомняме, че пък самият министър председател се назова Зелен и разгласи протестиращите за свои другари.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР