Кратко посещение на директора на Tesla Илън Мъск в Лутън

...
Кратко посещение на директора на Tesla Илън Мъск в Лутън
Коментари Харесай

Оглежда ли Мъск Великобритания за нов завод на Tesla?

Кратко посещаване на шефа на Tesla Илън Мъск в Лутън подхрани клюки, че компанията обмисля построяването на цех във Англия, написа BBC.

Медийни изявления показват, че милиардерът е дошъл на летището в града с частен аероплан през уикенд и е останал там два дни. The Daily Telegraph разяснява, че визитата съответствува с желанието на локалните политици да намерят уместно място за " нов, огромен авто цех ". Потайността към търсенето подхранва спекулации, че Мъск може и да е намесен.

The Telegraph написа, че локалните управляващи — в това число тези в Тийсайд и Уест Мидландс — са получили извънредно късите 48 часа, с цел да приготвят оферти за локация с размер 250 хектара. Те не знаят за коя компания е предопределена местоположението.
 Tesla отваря два шоурума в Централна и Източна Европа
Tesla отваря два шоурума в Централна и Източна Европа

компанията нормално не стартира доставки, до момента в който не разполага с най-малко един сервиз на пазара в дадена страна

Процесът се надзирава от Офиса за вложения, нов държавен отдел, който би трябвало да координира полемиките сред обществения бранш и частните задгранични вложители след Brexit.

Данни сочат, че частният аероплан на Мъск е прокиснал два дни на летището в Лутън. След това милиардерът отпътува за Германия, където в понеделник бе на аудиенция в новоизграждащия се цех на компанията край Берлин.

Преди две години се разбра, че несигурността към излизането на Англия от Европейския съюз е била решителен фактор Tesla да избере Германия. Но политиците на Острова не са се отказали.

Междувременно предходната седмица стана ясно, че производителят на електрически автомобили се е отказал от разширението на завода си в Шанхай, където трябваше да се създават коли освен за Китай, само че и за целия свят.
 Tesla се отхвърля да уголемява завода в Шанхай
Tesla се отхвърля да уголемява завода в Шанхай

Заради напрежението сред Съединени американски щати и Китай
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР