Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира

...
Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира
Коментари Харесай

Кратки новини: Борисов заяви, че трябва разум в преговорите между България и Северна Македония

Кратки вести " е графа на " Дневник ", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана публикация, само че е значимо да бъдат маркирани.

Борисов съобщи, че би трябвало разсъдък в договарянията сред България и Северна Македония

На среща с министъра на външните работи на Северна Македония Буяр Османи министър председателят Борисов съобщи, че Северна Македония и Албания не могат да бъдат бавени по пътя им към Европейски Съюз, по тази причина несъгласията сред България и Северна Македония би трябвало да бъдат преодолени, заяви пресслужбата на Министерския съвет. " Така че и вие, и ние би трябвало да се готвим за договаряния на разсъдъка, не на страстите, с цел да може нашите съседи да са в Европейския съюз. Геостратегическата цел на България е тази, въпросът е да намерим политическа воля и ние, и вие ", обърна се Борисов към Османи.

Премиерът уточни, че двете страни би трябвало да вървят по пътя на дипломацията и съгласие. " Героите, които са починали за свободата, не могат да са тематиката, която ни разделя. Защото тяхната съкровена фантазия е била да бъдем дружно и по тази причина са си дали живота. Така че те би трябвало да са мост на другарство, а не на разделяне ", подчертава Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР