Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира

...
Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира
Коментари Харесай

Кратки новини: Извънредна проверка е извършена на зоокъта в Разград заради ранения лъв

Кратки вести " е графа на " Дневник ", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана публикация, само че е значимо да бъдат маркирани.

Извънредна инспекция е осъществена на зоокъта в Разград след случая с ранения лъв

След сгинала за ранен лъв в зоокъта в Разград, районната екоинспекция и регионалната дирекция по сигурност на храните са направили изключителна инспекция на мястото, съобщи Българска телеграфна агенция. Предстои на общината да бъдат дадени наставления за предприемане на незабавни ограничения по ветеринарното обслужване на нараненото животно. Същевременно инспекцията е открила, че огражденията на лъвовете дават отговор на минималните условия, че в зоокъта се прави ремонт и се построяват волиери за птиците.

До 31 октомври е срокът за подаване на заявки за помощ за отопление

Крайният период, в който нуждаещите се от подкрепяне с целева помощ за отопление могат да подават документи в дирекциите " Социално подкрепяне " по сегашния си адрес, е 31 октомври, подсети Агенцията за обществено подкрепяне. Към 6 октомври над 265 хиляди лица и фамилии са подали заявки за разпределяне на целева помощ за отопление за идния отоплителен сезон. На близо 210 хиляди от тях към този момент са издадени заповеди за разпределяне на такива средства. Откази са издадени за 33 670 случая. В съпоставяне със същия интервал на предходната година се регистрира нарастване на отпуснатите помощи за целевите групи, чийто предел за достъп до помоща беше уголемен през 2019 година, а точно - хората с увреждания, възрастните и изключително тези от тях, които живеят сами, се споделя в известието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР