Кратки новини е новата рубрика на Дневник, в която редакцията

...
Кратки новини е новата рубрика на Дневник, в която редакцията
Коментари Харесай

Кратки новини: Пазарджик удължи бедственото положение заради проблема с боклука

" Кратки вести " е новата графа на " Дневник ", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана публикация, само че е значимо да бъдат маркирани.

Община Пазарджик удължи бедственото състояние поради боклука

Бедственото състояние е в действие до 15 януари, гласи заповед на кмета Тодор Попов. По този метод общината ще има опция да подписа контракт с краткотраен оператор за употреба на новото хранилище за битови боклуци, тъй че то да проработи. Общината трябваше да затвори остарялото си бунище, защото то не дава отговор на европейските еконорми. Същевременно обаче, новото хранилище, което ще обслужва осем общини в област Пазарджик, не може да проработи поради обжалвания на процедурата за избор на оператор.

" Да, България " желае инспекция на претендента за Общинска банка

След като в края на 2017 година " Да, България " изиска да се спре опорочената, съгласно партията, процедура за продажба на Общинска банка, в този момент в обществена позиция се желае Българска народна банка да ревизира обширно претендента - записания в Лихтенщайн фонд Novito Opportunities. Партията напомня, че Комисията за защита на конкуренцията е разрешила договорката. Посочва се, че на никой стадий от процедурата не е тествано кой стои зад фонда. Според партията той е с незнаен притежател и източник на капитала, а също така е учреден през юли 2017 година

" Спаси София " желае 12 пъти повече пари за тротоарите

Гражданската организация Спаси София ще внесе в Столична община стратегия за ремонт на тротоарите в столицата, която ще разреши годишно да се обновяват почти 238 км от тях. За задачата ще са нужни 25 млн. лв. или с дванадесет пъти повече от в този момент. " Общата дължина на уличната мрежа на София е към 3400 км и сходна стратегия би могла да подсигурява цялостно обновяване на тротоарните настилки за към 25 години ", пресмятат от организацията.

Число на деня: 900 хиляди българи с имен ден през януари

През януари са Васильовден, Йордановден (Богоявление), Ивановден, Антоновден и Атанасовден, припомнят от Национален статистически институт. Имен ден имат също Теодосий (11.01), Татяна (12.01), Евтим (20.01), Максим (21.01) и Григорий (25.01). Най-голям е броят на празнуващите имен ден на Цветница (1 април) - 374 хиляди дами и мъже. Най-наситен откъм имени дни е декември, като всеки втори ден някой има мотив да почерпи, с цел да се слави името му.

 Кратки вести: Пазарджик удължи бедственото състояние поради казуса с боклука
© Дневник

Днес е Зимен Кръстовден

Ден преди Богоявление се отбелязва празникът, прочут още като Водици. Според вярванията през днешния ден се пропъждат по този начин наречените " мръсни дни ". В християнския смисъл това са " некръстените " дни, в който новороденият Исус Христос не е получил към момента Светото Кръщене.

Срещу Йордановден небето се отваря, само че единствено праведните могат да го видят и да си пожелаят нещо, има вяра народът. Трапезата през днешния ден е постна. Имен ден честват Кръстьо и Кръстана.

Нападение над горски чиновници

За грубото нахлуване край Роман оповестиха от Изпълнителната организация по горите пред БНР. При инспекция на конска каруца, натоварена с дърва за огрев в землището на село Струпец, горските инспектори били нападнати от група роми, въоръжени с брадви, мачете и моторни триони.

Нападението не спряло даже и след изстрелите във въздуха, които горските произвели, по тази причина чиновниците се отдръпнали, при което по тях са хвърлени брадви и мачете като едно от оръжията се забило в предното стъкло на служебния автомобил. За подпомагане са извикани чиновници на полицията в Роман, които са взели показания и проверяват случая.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР