Кратка реч срещу журналистите дръпна в районния съд в Пловдив

...
Кратка реч срещу журналистите дръпна в районния съд в Пловдив
Коментари Харесай

Цар Киро тегли една на…

Кратка тирада против публицистите дръпна в районния съд в Пловдив подсъдимият Кирил Рашков, който е по-известен с прякора си „ Цар Киро”. Съдия Веселин Атанасов не го прекъсна и му разреши да приказва сред разпитите на очевидците без да е запитан, съобщи в. Монитор.

„ Г-н арбитър, предлагам на тези публицисти да им се лимитират правата в страната. За тях няма граници. Те пишат каквото си желаят. Лъжат, вършат и това е. За тях няма граници. За тях няма нищо, което да цитират”, бе късата тирада на подсъдимия по време на делото против него.

Той е обвиняем, че е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като е заплюл в лицето кореспондента на столичен вестник Ваня Драганова и е душил за гърлото сътрудника й от друга национална медия Радко Паунов. Това се случило на 17 юни 2014г. на публично място - улица „ Света гора”, където Рашкови имат няколкоетажна постройка.

Репортерите се отзовали на сигнал за междусъседски скандал сред Кирил Рашков и негови комшии, а когато отишли на улицата, видели блъсканица и вдигнали фотоапаратите да снимат. Това пък подразнило извънредно доста Цар Киро, който въобще не обича да бъде сниман и нормално размахва пръст против фоторепортерите.

За идващото правосъдно съвещание на 21 юни арбитър Веселин Атанасов постанови да бъде осъществена сложна правосъдна психиатрична и психична експертиза, която би трябвало да откри какво е било прочувственото и психическо положение на Кирил Рашков при типа на снимащите го публицисти, каква е била психотичната му реакция, откакто е бил сниман ненадейно и по какъв начин този външен фактор, поради темперамента на Кирил Рашков, е оказал въздействие върху волевите му процеси. Вещите лица би трябвало да създадат и относителен разбор в случай че публицистите са поискали позволение от Кирил Рашков да го снимат посред улицата, дали е щяло да се стигне до храчене и душене. Те би трябвало да отговорят и на въпроса в какво прочувствено положение е бил Цар Киро, когато е душил и плюл публицистите. До 21 юни би трябвало да бъдат издирени и трима очевидци, двама от които са в чужбина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР