Кратка информация за пандемията за 11 февруари 2023 г., представи

...
Кратка информация за пандемията за 11 февруари 2023 г., представи
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Спирам с ковид сводките. Не съветвам никого да се захваща

Кратка информация за пандемията за 11 февруари 2023 година, показа през днешния ден математикът про. Николай Витанов. Освен нормалната прогноза за хода на вируса у нас, той показа, че през март прекратява анализите си. Витанов добавя, че на 19 март ще се навършат 3 години откогато е почнал и съобщи, че при нови пандемии не би се занимавал още веднъж.
Прочетете още
Ето какво в съботния ден той: 

„ Днес е събота и както постоянно, сводка единствено за пандемията. За войната повече в понеделник.

Сводките за пандемията ще спрат на 19 март, както към този момент разгласих. Тогава се навършват 3 години откогато се занимавам с това. Напълно стига. Не се тормозете, до момента в който свърши зимата, ще имате тази информация. Пък за последващи пандемии други да вършат прогнозите. Не поучавам никого да се захваща. Защо ли? Не знам. Но ето ви апропо една формулировка:

Паплач – цялост от детайли, които се хвърлят да хапят ръката, която ги пази.

Както постоянно: който счита, че тази информация, която давам, не е потребна или е подправена, да не я чете. Игнорирайте я, тя не е за вас. Тя е за тези, които считат, че е потребна.

Сега всъщност.

Картинката от дълго време ви е ясна: налице е задоволително прогнозируемост и един път системата засилена към даден атрактор, тя ще отиде там в случай че няма задоволителна образован деен детайл, който да и смени траекторията. Виждате – и грипната вълна и ковида се движат по прогнозата и вълните се разминаха. Няма огромно натоварване на здравната система. Атракторът си е постоянен. Прогнозата се осъществя.

Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Това са числата. Ако ви е еднакво, не го четете.

Намираме се в сюжет Празни лечебни заведения, ден 208. След като се извърши прогнозата, че сюжетът Празни лечебни заведения ще е постоянен 200 дни, броя просто за наслаждение и с цел да ви покажа, че предсказуемост съществува. А сюжетът Празни лечебни заведения ще си е постоянен и през февруари.

14-дневната заболеваемост през днешния ден е 8.58 на 100 000. Очакването, че няма да има проблем за здравната система, се осъществя. Не се учудваме нали. Стратегията и тактиката работят, изтласкването на Ковида към пролетта работи, а там изискванията за развиването му ще станат още по-неблагоприятни. Ама по какъв начин става, но не може да се направи! Не може ли? Ето, картите са на масата. Гледайте по какъв начин върви играта.

Припомням сюжета Празни лечебни заведения – постоянен при под 500 в интензивни отделения и под 5000 в неинтензивни отделения.

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Общата конюнктура – Ковид вирусът не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 315 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура. Броим след 300 ей по този начин, за наслаждение. И с цел да ви покажа какво е постоянен атрактор. Системата ще стои там – няма да има дифузно разпространяване. Хайде да забележим дали дните ще станат 365. Последните десетина дни ще си ги броите сами, тъй като сводки тогава към този момент няма да има.

Така, караме нататък.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.92. Под 1.00 е. Заразата се свива, само че както ви бе планувано, Ковидът няма да се даде да бъде тръшнат бързо. Тъй, че развиването е съгласно упованията.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространяване. Дифузното разпространяване на ковида обаче го няма. Няма-а-а- го.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.02

София-град - 0.02

Пловдив - 0.02

Бургас - 0.01

Варна - 0.02

По южните граници

Благоевград - 0.01

Кърджали – 0.02

Смолян - 0.02

Хасково - 0.01

Ямбол – 0.02

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно

разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузното разпространяване стопира или напълно го няма.

Както се очакваше – няма проблеми. Сценарият Празни лечебни заведения се чака да е постоянен и през февруари. Стойностите на показателя са доста ниски и ниските стойности са това, което се и чака в режим на полегата вълна. Стратегията и тактиката, както виждате, работят.

За страната, показателят е 50 пъти под сериозната стойност. Дифузното разпространяване го няма, клъстерното е на ниско равнище. Развитието е според проекта „ Полегата вълна “. В Благоевград, Бургас и Хасково, показателя е даже 100 пъти под сериозната стойност.

Има ли площад за терзание към този момент? Не – показателите към момента имат ниски стойности. Кога да почнем да се тормозим – ами като стигнат 0.5. Ние обаче си знаем какво да вършим – изтласкваме опцията за висока заболеваемост към пролетта със задната мисъл да я посечем там.

Планът за блокиране на разпространяването на К-19 посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 315 дни. Ето, не вземам участие в играта, не въздействам на ситуацията. Въпреки това ситуацията с развива по този начин, както съм планувал и то преди доста много месеци. Защо? Защото при пандемиите и епидемиите има прогнозируемост. Гледате, нали, пред очите ви е. Има предсказуемост.

За сведение - показателите в още няколко области

Сливен - 0.02

София-област - 0.03

Стара Загора - 0.01

Шумен - 0.03

Търговище - 0.03

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, към този момент проблеми няма. Ситуацията е под цялостен надзор. Не пускаме дифузното разпространяване да се разпали. Във вътрешността на страната ситуацията е спокойна. А февруари си върви-и-и-и. Виждате, показателят би трябвало да се вдигне най-малко 30, че и повече пъти, с цел да стигне сериозната стойност. В Стара Загора показателят е даже 100 пъти под сериозната стойност. Обществената система си е набита на атрактор без дифузно разпространяване и си стои там и не мърда. Ситуацията е спокойна. Посред зима. Стабилност, предсказуемост, успокоение – знаете, това е девизът на математическата обществена динамичност.

Караме нататък.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. ТОВА Е ВАЖНО. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Целта на играта е реализирана. Мястото на народа е в къщи при ракията, винцето, мезенцето и туршийката, а не в лечебните заведения.

Хайде и тук малко цифри

Текуща претовареност интензивни кревати: 24

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “: 500

Под 5 % от сериозната стойност- заетостта е доста ниска

Текуща претовареност неинтензивни кревати: 188

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “: 5000

Под 4 % от сериозната стойност. Доста е ниско. 3.76% от сериозната стойност в средата на февруари. Много здраве на паплачта, а за последващи пандемии тя ще си откри различен, чийто прогнози ще са с такава успеваемост.

Прогнозата за я знаете. Сценарият Празни лечебни заведения ще е постоянен и през февруари. Защо? Системата е набита в верния атрактор. Огромната обществена система не мърда от наставления и атрактор. Посред зима. Няма-а-а-а, системата не мърда-а-а-а.

4. Проверка на смъртността. Сведена е сведена до едноцифрено число дневно. Смъртността и през февруари ще е ниска. Внимавайте въпреки всичко и се пазете. Къси клечки ще има. Не теглете късата съчка.

5. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 315 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Здравната система се оправя с проблемите, сюжет „ Празни лечебни заведения “ е постоянен.

Дифузното разпространяване е угасено. Клъстерното разпространяване е на ниско равнище. Прогнозата я знаете – и през февруари, лечебните заведения няма да се изпълнят.

7. Днес – хайде без карта. Няма промени по картата на 14-дневната заболеваемост, в случай че там би трябвало да се следи нещо, то е Ловеч, само че и в Ловеч заболеваемоста е много ниска сега. Проблеми няма. Нека моите хора, които вършат картите си починат най-малко една събота и неделя. Достатъчно работиха зада пазят народа и паплачта от този вирус.

Стабилност, предсказуемост, успокоение. Математическа обществена динамичност в деяние. Това е ситуацията. Няма хвърляне насам – натам, няма несъразмерни ограничения – ден след ден минаваме умерено през пандемията. Внимавайте с грипа и си карайте умерено работата. Ковидът и през днешния ден е на къса каишка.

Гледате нали. Грипната вълна и и Ковидът се разминаха. Няма претоварване на здравната система. Насочваме се към привършване на Ковид пандемията. За народа се погрижих. Покрай него и паплачта профитираше.

Пази куче, да те хапе.

Нали по този начин.

Желая здраве и триумфи. И дано вирусът и войната стоят надалеч от вас. ”
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР