Кратка информация за пандемията и войната за 15 август 2022

...
Кратка информация за пандемията и войната за 15 август 2022
Коментари Харесай

Последна прогноза на Витанов за ковид и войната

Кратка информация за пандемията и войната за 15 август 2022 година, показа в първия работен ден математикът Николай Витанов.

„ Добрите вести не престават. Мерките дават резултат. Вълната мина пиковите си стойности във връзка с заболеваемост. Както виждате, няма повишаване и в заетостта на болничните кревати. Очаква се и смъртността да падне още, макар, че и в този момент не е доста висока, “ уточни той.

Вижте цялата му прогноза за двете най-актуални все още тематики:

„ Цялото Черноморие е в зелената зона. Заболеваемостта във Варна, Бургас и Добрич спада.

Сега е момента за отмора на море за който има такива проекти.

Намираме се в сюжет Празни лечебни заведения, ден 32. Очакван период на непоклатимост на сюжета – най-малко 45 дни.

14-дневната заболеваемост през днешния ден е 281.51 на 100 000. Падна под 300 на 100 000 Ясно е, че няма да стигне 400 на 100 000, така, че няма да има налагане на по-съществени ограничения. Виждате - спазвате ограниченията невъзмутимо и те обръщат тренда. Мерките са добре дозирани, постановат се в точния миг. След като дадат резултат и съответните показатели паднат под праговите стойности, ограниченията се махат. Видяхте – за тази вълница ограниченията бяха наложени тъкмо когато можеше да се спре дифузното разпространяване.

Основният сюжет го знаете – Празни лечебни заведения (под 500 в интензивни отделения и под 5000 в неинтензивни отделения).

Лятната вълница си напредва, тъкмо съгласно прогнозите

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Вълницата си отива. Мерките дават резултат. Трендът на напредък се пречупи. Това е добре. Хем сезона ще си изкараме, както ви писах от дълго време – умерено, тъй като лечебните заведения няма да се изпълнят, хем постковид затрудненията ще са много по-малко.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 136 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Да забележим числовите доказателства за това.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.89. Под 1.00 е. Обхватът на болестта се свива. Вълницата грохва. Това се и очакваше – пуснахме и кръв с целенасочени и прецизни ограничения и ето – потегля да се свлича. Постигаме огромен триумф – минаваме през вълната без в страната като цяло да се възпламени дифузното разпространяване. Това е ужасно добре, тай като ще ни даде положителни изходни позиции да посрещнем есенно-зимната вълна.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространяване.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.49

София-град - 0.42

Пловдив - 0.45

Бургас - 0.54

Варна - 0.40

По южните граници

Благоевград - 0.58

Кърджали – 0.72

Смолян - 0.50

Хасково - 0.60

Ямбол – 0.61

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно

разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше – няма проблеми. Индексите са под 1, няма дифузно разпространяване. Очаква се въобще да не се възпламени дифузното разпространяване. Минаваме добре през вълницата. Както видяхте, ограниченията стопираха похода към дифузното разпространяване. Демонстрира се какво е надзор на обстановката на основата на математическо моделиране.

За страната, показателят е към 2 пъти под сериозната стойност. Успяваме. Дифузното разпространяване го няма, клъстерното спря да се ускорява. Мерките отвръщат и дифузното разпространяване не може да пламне.

Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи повече време, в сравнение с бе планувано. Вече 136 дни. Да забележим какъв брой ще издържи. Прогнозата беше да издържи 100 дни след рухването на изключителната епидемиологична конюнктура. Издържа повече.

По морето

Виждате какво е по морето. Варна – към 2.5 пъти под сериозната стойност, Бургас – към 2 пъти под сериозната стойност. Стойността за Добрич е 0.50. Тук – към 2 пъти под сериозната стойност.

Спокойно е. Август ще си е спокоен, както ви беше планувано. Болниците няма да са цялостни. Тези които съблюдават ограниченията за следващ път ще ни изведат сполучливо от вълната. Областите по морето към този момент всички в зелената зона. Приятна отмора през август.

За сведение - показателите в още няколко области

Кюстендил - 0.60

Ловеч - 0.49

Монтана - 0.43

Пазарджик - 0.60

Перник - 0.46

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, към този момент проблеми няма. Успяваме. Не пускаме дифузното разпространяване да се разпали. Мерките стопират усилването на клъстерното разпространяване. Но то към момента не трябва да се подценява. Ситуацията ще се успокои, само че би трябвало да мине и тази седмица.

Няма дифузно разпространяване. Няма. Беше тръгнало да се появява, само че го смазахме с минимални и мощно целенасочени ограничения. Обстановката е спокойна.

Караме нататък.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. ТОВА Е ВАЖНО. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал.

Очакванията са да се пречупи тренда на увеличение на заетостта. Но заетостта е толкоз ниска, че не се чакат проблеми освен за тази седмица, само че и доникъде на месеца, че и до края на месеца, че и до края на лятото.

Хайде и тук малко цифри

Текуща претовареност интензивни кревати: 55

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “: 500

11% - заетостта е доста ниска

Текуща претовареност неинтензивни кревати: 1036

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “:5000

Тук сме под 21%. Добре е – август си върви, а прогнозата е, че няма да стигнем сериозните стойности до края на месеца. Не единствено, че няма да ги стигнем, ами се чака процентът да почне да понижава.

Виждате – чупим тренда на заетостта при претовареност на леглата 5 до 10 пъти под сериозната. Това желая да прогнозирате на народа вие, които ще дойдете след мен.

Не се чака да стигнем заетостта за дестабилизиране на сюжета „ Празни лечебни заведения “ до края на август. Приближаваме пиковите стойности на заетостта. След това се чака даже спад. Защото вирусът още веднъж не съумя да подпали дифузното разпространяване. Като не може да го подпали, ще отстъпи и ще си изкараме релативно спокоен август месец. От вас се желае успокоение и невъзмутимо да се пазите с цел да не си лепнете Ковида. Може и да протича по-леко, само че не знаете що за хронични заболявания може да ви се задействат след това. Тъй, че пазете се.

4. Проверка за цялостен локдаун. Какво беше това цялостен локдаун? Писах ви - като пристигна „ Празни лечебни заведения “ отново няма да има локдаун. Тъй, че, умерено. Никой няма да ви затваря. „ Празни лечебни заведения “ постоянен – няма локдаун.

5. Проверка на смъртността. Сведена е до едноцифрено число дневно. Смъртността до края на непоклатимост на Празни лечебни заведения ще е ниска, обаче ще има дни с двуцифрено число умряли. Пазете се! Ако и да протича леко, въпреки всичко има и къси клечки. Най-добре да не стигате до изтегляне на съчка. Така обезпечено няма да изтеглите късата съчка. Възможно е да има още някой и различен ден с двуцифрено число умряли, само че нещастия не се чакат.

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 136 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е релативно спокойна. Здравната система се оправя с проблемите, сюжет „ Празни лечебни заведения “ е постоянен.

Дифузното разпространяване е угасено. Клъстерното разпространяване бавно отслабва, мачкано от ограниченията. Индексите стартират да понижават. Това е добре, доста добре. В удобния сюжет сме. Прогнозата я знаете – август ще е спокоен. Болниците няма да се изпълнят.

7. Днес – картата на 14 дневната заболеваемост. Както виждате, чака се появяването на област, която няма да е в алено. Тази област е добре и даже може да отиде в синята зона на кратата на Етапите според проекта на Министерство на здравеопазването. Иначе, светлочервеното пораства бавно. Ситуацията постепенно се усъвършенства.

Накрая – появи се опция за увеличение на броя на тестванията дневно. Това ще докара до техническа промяна на стойностите на показателите. Очаква се закъснение на спада им, а тук-там и краткотрайно покачване. Очакването е тази техническа промяна да не докара до основна смяна в ситуацията.

Сега за войната.

1. Тук не е място за леене на усеща, а за информация за резултати от разбори на основата на математическа методология. Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място.
Тук - механически разбор на това, което става по фронтовете на войната.
Гледната точка тук е тази на Бисмарк - националният интерес. Чий народен интерес - нашият народен интерес, а той е да знаем тъкмо какво става, да си вършим изводите и да вземаме в точния момент ограничения, с цел да не сме сюрпризирани както постоянно от интернационалната конюнктура.
На който не му харесва - да не чете. Информацията е за тези, които я считат за потребна.
Винаги съм казвал – гледайте действително на нещата. Не си градете подправени упования. Те ще ви доведат единствено да разочарования.
Така. Сега всъщност.

Първо гледаме какво прави съветската, войска, след това – какво прави украинската и по-късно – какво става на пропагандния фронт.
Войната се развива строго по законите на диалектиката. Има интервали на количествени натрупвания, в които сякаш нищо не става. След това следват интервали на бързи промени. Сега сме в интервал на мудни натрупвания. Руснаците напредват постепенно, само че настъплението им не стопира. Украинските елементи са принудени да се отдръпват на нови позиции. Такива към момента има, много е копано и бетонирано в последните 8 години. Но бункерите, колкото и до со доста, свършват. И тогава стартират бързите промени.
Сражението за Словянск - Краматорската агломерация. Понеже от месеци съм ви споделил, че това ще е главното стълкновение във войната, от много време насам ви го разказвам по какъв начин се развива от 4-те географски направления.
Сражението си върви. Очаква се настъплението на съветската войска да е постепенно до момента в който паднат тежко укрепените Авдеевка и Бахмут. След това релативно бързо сражението ще се придвижи при Словянски Краматорск.

1. От север.

Тук към този момент имаме позиционни боеве. Словянск-Краматорската агломерация е съвсем достигната от север и съветските елементи тук чакат напредването на другите елементи от юг и от изток, с цел да почнат жизнерадостен взлом. Докато се чака, си върви артилерийски обстрел на двете украински отбранителни линии. А те са
1.1 Първата отбранителна линия на Словянск-Краматорската агломерация – линията Краснополие-Сидорово-Маяки - Карловка – Райгородок. Очаква се линията да бъде пробита, само че не доста бързо. Очаква се пробив на линията след рухването на Авдеевка и Бахмут.

1.2 Зад този линия има втора отбранителна линия - Новониколаевка - Глубокоя Макатиха – Селезньовка. Тя още не е достигната. Но това е всъщност последната отбранителна линия преди навлизането в Словянск.
1.3 Словянск и Краматорск са в обсега на съветската далекобойна артилерия. Което значи, артилерийска обработка на отбранителните позиции на града. Върви. Не се чака защитата на Словянск от север да бъде пробита скоро. Украинската формация е огромна, сражението ще бъде грубо.

2. От изток

2.1. Линията Северск – Соледар – Бахмут се агакува. И то много. Руската войска напредва и към този момент е в предградията на Северск и Соледар. Предстои рухването на тези два града. Акцента отива върху Соледар, защото завладяването му ще пробие отбранителната линия и ще сложи Бахмутската украинска формация в тежко състояние. Боевете са към този момент в самия град, откакто съветските елементи превзеха индустриалната зона. Падането на Соледар ще докара и до рухване на Северск, тъй като в случай че украинските елементи не се изтеглят от Северск, ще бъдат котелирани.
Без Бахмут руснаците не могат дейно да нападат Словянск-Краматорската агломерация. Следователно, те ще хвърлят сили да завладяват тежко укрепения Бахмут и ще го създадат, макар, че Бахмут е укрепяван 8 години. Падането на Бахмут ще утежни обстановката на украинската войска по на юг. Превземането обаче ще е много муден развой. Но руснаците напредват. Украинските елементи не могат да спрат настъплението. Това, което ги избавя са бункерите.

3. От юг

3.1. Линията Торецк – Константиновка-Дружовка плюс Авдеевка
Тук е горещата точка сега. Отбраната на Авдеевка е пробита – съветските елементи са към този момент града. Започват борбите вътре из кварталите. Украинската войска несполучливо се пробва да запуши дупката при Пески. Очаква се тежко укрепената Авдеевка да бъде обкръжена или украинската войска ще би трябвало да се изтегли оттова. Което ще бъде тежко психическо проваляне за украинската войска, защото Донецк ще стартира да излиза отвън обсега на огромна част от украинската артилерия. Скоро украинските генерали ще би трябвало да вземат решение, дали да си изтеглят частите оттова или да ги курбанясат. Появиха се известия за пробив на фронта при Угледар. Това е много на юг. Украинците би трябвало да запушат тази дупка другояче южният фланг на защитата на Словянск и Краматорск ще бъде подложен под напън.

4. От запад

Тук към момента придвижване на фронта и украинските войски могат да получават доставяне и подкрепления. Руснаците би трябвало да отрежат тези логистични линии, в случай че желаят да завладяват Словянск и Краматорск. Забелязва се оживление на съветските сили в посока Кривой Рог и Запорожие.
Следва разбор на обстановката с украинската войска.

1. Украинската войска жизненоважно се нуждае от сполучлива контраатака. Тя е на системи т.е. крепи се на западни оръжейни доставки и на западни пари. Украйна към този момент бе сложена в положение на непълен банкрут от рейтинговите организации. На западните спонсори почва да им излиза наяве, че хвърлянето на милиарди там е непрофитабелен бизнес. Единствената облага е отслабването на Русия за някоя и друга година с цената на стотици хиляди убити и ранени украински бойци. Какво стана – гневният плач против цифрата 191 000 затихна. Започнаха да дохвърчат цифри от сорта на 200 000 и нагоре. Контраофанзива казвате. Разширени ли са задоволително гробищата – запитвам аз?

Натискът върху западните държавни управления пораства, изключително върху тези в Европа. Бюргерът европейски не е привикнал да живее на висока инфлация и държавното управление му да хвърля милиарди по непознати страни без възвръщаемост вместо да му взема решение настоящите проблеми. Може да се мъчат да му мътят съзнанието с гей паради и оргии, само че това постоянно свършва по един метод - някои неуспешен мустакат художник съумява да убеди хората, че той е последната им вяра и веселбицата почва. Контраофанзивата значи е витална значима и за стабилността на западните общества.
Проблемът е, украинската войска и през днешния ден не може да се провежда за огромна контраатака. Причините са и справедливи

а) Няма към момента противопоставяне на огромното предимство на руснаците в артилерия и във въздуха. Всеки опит за централизация на части се подавя. Ако би трябвало да ви го кажа на
неразбираем език – руснаците държат постоянен преференциалния за тях клон от бифуркационната диаграма. Американското държавно управление сподели, че спомагателни хаймарси няма да праща. Тия стигали. За какво стигат, е различен въпрос.

б) Украинците не могат да дестабилизират този клон на бифуркационата диаграма, тъй като логистиката им е подпрагова. На човешки език – западната помощ е малко. Тя стига за въоръжаване на 4-5 бригади. И толкова. Никаква логистика няма за войска, която да нападне Херсон. Окомплектовката на украинската войска е под 50% от нужната. Руснаците са струпали тежка артилерия към Херсон и чакат. Чакат Зеленски да надделее над благоразумните си генерали. Както виждате, доставките на западно оръжие не могат да спрат настъплението на съветската войска. Какво друго да ви пиша. Да ви неистина ли?
Ама те украинците вкарали съветската войска в стратегически капан, щото огромни съветски елементи били в Херсон без доставяне. Глупости на търкалета. Украинците ще имат големи загуби в случай че се опитат да атакуван Херсон. Голото поле сред Николаев и Херсон ще се изпълни с трупове. Руската артилерия ще ги отстреля като зайци. Затова украинските генерали не се и пробват, колкото и да му се желае на Зеленски.

2. Опитите за украински контраофанзиви

2.1. Настъплението на украинската войска в Южна Украйна – чакаме си го ДЕН ТРИДЕСЕТ И ШЕСТИ. Няма го към момента. Знаете, Зеленски сподели, че доникъде на септември Украйна би трябвало да си върне териториите. За да стане, би трябвало да има контраатака. Няма логистика за такава. Няма логистика за сполучлива контраатака. Затова и украинските генерали не вършат контраатака. Те не са глупави. Има ново развиване – гърмим по Запорожката АЕЦ. Като гръмне централата, руснаците значи ще се изтеглят. Ами, ами. Като гръмнете централата, ония в Кремъл ще потрият ръце и ще отворят едно куфарче с един червен бутон. Дето се вика, ще им развържете ръцете за нуклеарната алтернатива.

2.2. Контраофанзивата към Харков.

Към Изюм - нищо. Към съветската граница – нищо. Контраофанзивата при Харков от дълго време я няма. Битките там са позиционни. Чакат и двете страни да свърши сражението за Словянск и Краматорск. Руснаците обстрелват с ракети и артилерия и държат обстановката под надзор. Днес има оживление. Руснаците превзеха Уда. Ама то нали беше украинска контраатака. Май не е.
Броим и чакаме.
Чакаме украинската войска да изтласка съветските елементи около Харков до границата с Русия – ДЕН ТРИДЕСЕТ И ШЕСТИ. Няма контраатака.

2.4. Контраофанзива към Херсон

И тук нищо. Непрекъснато слушаме за тази контраатака. Нищо значително не се вижда. Затишие. Логистиката не е направена, а каквото тръгне да се прави, руснаците го срутват. И през днешния ден там – досада. Всички опити на украинците да подхващат нещо са несполучливи. Всеки ден слушаме за съветски бомбардировки по Николаев и на други места. Разпръскване на концентрацията на жива мощ и техника. Украинците почнаха да приказват, че приказките за тази контраатака били психическа интервенция. У нас шаранчовците отново клъвнаха на голата пропагандна кука. Но дано да сме милостиви към шаранчовците. Затова, чакаме си.
Чакаме украинската войска да превземе Херсон – ДЕН ТРИДЕСЕТ И ШЕСТИ. Няма контраатака. Гола кука. За шаранчовци.
Както виждате, търпеливо си очаквам – към този момент 36 дни и не мърморя, че нямало екшън. Чакам си, Зеленски да спеши генералите си да настъпят към Херсон, колкото и да не им се желае. Все отново, доникъде на сeптември съветската войска би трябвало да бъде изтласкана от окупираните територии. Нали по този начин беше повелята. Знам какъв брой ще се извърши, само че си очаквам средата на септември и нищо не споделям.

Идеологическият фронт.

1. Знаете, писах ви, че до момента в който не тръгне да излиза наяве кой печели сражението за Краматорската дъга, тук всичко ще си е, както си е - народите на воюващите страни са добре хванати в клещите на пропагандата и стоят там. Украинската агитация се чака да има проблеми с обясняването на загубата на Донбас. И с други неща, за които е още рано да пиша. Гледаме опити за агитация. Забелязвам следното нещо. Шаранчовците, уловени на голите пропагандни куки, имат към този момент първите психически проблеми. Яви се следващата кука и те надават щастлив плач. Оказва се, че перемогата отново не стопира настъплението на съветската войска и хайде отново – човките в калта. До идната гола кука и идващия щастлив плач. Който отново свършва с човките в калта. Спрете да се ловите на голите пропагандни куки. Войната си има желязна логичност и тя е елементарна – в множеството случаи по-силният побеждава. Вместо да ядете тиня, мислете и работете за това, България и българската войска да станат мощни.

2. Ще кажете какво става у нас. Изнамерил съм ви нещо. Ще би трябвало да се помъчите, с цел да познаете от кое място е. Не е Сун Дзъ. По остаряло е. Трябва да си огледаме страната и армията до момента в който имаме време. Защо
ВЕЛИКАТА КЛАСИКА (ден девтнадесети)

....... Държавата намира опора във войската, владетелят намира опора в своите служители. Когато войската е мощна, в страната царува успокоение. Когато войската е слаба, в страната царува паника...
Ето го още един детайл на спокойствието в страната. Е, умерено ли е при нас. Не, не е. Армията ни е разнебитена и това незабавно би трябвало да почне да се поправя. Ама незабавно. Ама Витанов, ти си ястреб, у-дю-ю-ю-ю. Нека да има и един ястреб измежду хилядите юрдеци. Защото когато пристигна заплахата, юрдеците набиват човките под вода а над водата им остават да стърчат задниците. С този юрдек-парад пробват да стопират врага. Очакван резултат – юрдек на скара, юрдек с ориз, юрдек по пекински и така нататък. За да не става това би трябвало мощна войска. И повечко ястреби като Витанов.

Ама по какъв начин, но по какъв начин да стане. Питаме индивида от сумрака на Флоренция до реката. И той ни споделя
МНОГО ГОЛЕМИТЕ ПОЗНАВАЧИ (ден четиридесет и четвърти)

....Ако желаете нещо да е добре свършено, заемете се сами. Ако желаете да постигнете завоевания, би трябвало да сте сигурни, че хората, които правят тази работа за вас, са отдадени на идеята......

Ако има нещо, което Макиавели ненавижда, то е воденето на война с войска от наемници. И е прав. Времената са размирни. Най-добрият поръчител за успокоение е личната въоръжена до зъби войска. Ама тоя щял да пристигна, но оня щял да пристигна на помощ. Никой не почита оня, който не може да бие плесници. Ако желаете съперникът да се замисли, извадете му отсреща лична мощна войска. С юрдек-паради няма да стане. Навирените юрдешки задници в никакъв случай не са спирали и в никакъв случай няма и да спрат един съдбоносен поробител. Пример - Рим. Армиите на Сула и Юлий Цезар са избивали от главите на главатарите на граничещите с Рим племена концепцията да го атакуват. С елементарен способ - ампутиране на главите. Вземете рисунка на последния император на Западната римска империя. Погледнете го добре. Сега погледнете потретите на Сула и Юлий Цезар. Юрдече до ястреби. Накрая юрдечето единствено си свалило короната от главата. Нали по този начин.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи. И дано вирусът и войната стоят надалеч от вас.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР