Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на

...
Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Тотален локдаун до края на годината - йок!

" Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 01 декември 2021 година

Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни.

Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или неприятно, това излиза, това ви пиша. Информацията излиза от компютрите, само че анализите ги върша аз.

Забранено за четене от злобари. Може да им аргументи душевен разстройства.

В последните дни ви писах за великия закон на Мърфи и за правилото на Питър. Днес ще ги вплета в точките на прогнозата, с цел да ви е по-интересно четенето. А и да има малко комичен детайл даже в неприятните обстановки.

1. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.999 - близо е до 1. Но към момента е под 1. Много постепенно се свива обсега на болестта. Виждате, че броят на дейните случаи продължава да понижава, само че доста постепенно. Което е в удостоверение на прогнозата ми, че здравната система няма да може да се разтовари задоволително до края на годината. Темповете на разтоварване са мижави. Това е тягост. Съгласно закона на Мърфи трябваще да чакаме, че ще се случи. И чакахме (тези, които отчитаме закона на Мърфи при прогнозите за развиването на обществените системи). Гледайте в този момент композиция с правилото на Питър. А за какво я има тази тягост. Сещаме се за приниципа на Питър. И не се чудим, че се раздават медали за справяне с пандемията. Нормално е хора, какво викате. Принципът на Питър го изисква това.

Друга тягост, която може да се случи - сложните времена за хората на първа линия и поддържащите ги системи няма да свършат. Законът на Мърфи е стоманен. Тъй, че, пригответе се за сложни времена за здравната система и отсега нататък. Слава богу, на равнище борещи се с вируса на първа линия, правилото на Питър не работи, защото хората там са надалеч от позиции, свързани с постигане на равнището им на непросветеност. Затова и здравната система държи още, макар неприятностите, свързани с техническото и претоварвате (над 100 000 дейни случая сме) и с кадровото претоварване (хората са уморени). Но според закона на Мърфи тъкмо това и трябваше да чакаме да се случи. Малка прогноза тук - разтоварването на здравната система ще е извънредно постепенно (следствие от закона на Мърфи) и кадровото претоварване ще продължи (следствие от правилото на Питър).

Трабва дейните случаи да паднат с най-малко 30 000 до края на декември. Какво да чакаме според закона на Мърфи - няма да паднат толкоз. Виждате ли, елементарно е, когато човек познава законите на обществената динамичност.

2. Смъртността

Статистика за смъртността (данни от уеб страницата https://coronavirus.bg/)

Починали в края на октомври - 23 999

Починали до 18 ноември 2021 - 28 453

Починали ноември 2021 - 4454 – (за 30 дни)

Починали за ноември 2020 - 2560

Смъртност до момента за ноември 2021 спрямо ноември 2020: 173.9%,. Това е ситуацията - предстоящо според закона на Мърфи.

Смъртността за ноември 2021 до момента е с 73.9% по-висока от смъртността за ноември 2020 година Този път, тъй като е краят на месеца, изводът ще го направя аз. Думата е една - злополука. Причина - за пояснение вижте правилото на Питър.

Днес е 1-ви декември. Съгласно закона на Мърфи злобарите падат в клопката на Тамерлан, който съм им приготвил. Какво е клопката на Тамерлан. Тамерлан имал 300 000-на войска. И трябвало да я изхранва. Трудна работа. Правел го с клопката на Тамерлан - бойците правели голям крът и почвали да подвигат звук и да гонят дивите животни към центъра на кръга. Постепенно кръгът се свивал, до момента в който някрая дивите животни нямало накъде да бягат и се превръщали в храна. Капанът на Тамерлан.

Защо този капан е щракнал за злобарите, които с неспокойствие чакат по какъв начин ще продължат нещата със смъртността. Просто е злобари мой - аз съм надалеч от равнището, за което при мен би се задействал правилото а Питър. Вълната предходната година беше през октомври, ноември и декември, нали по този начин. Починали през тези три месеца според формалните данни за К-19 инфекцията - 6751. Починали за октомври и ноември 2021 (декември едвам почва нали така) - 7485. Да запомним числата

умряли октомври - декември при вълната предходната година по това време - 6751

умряли 1-ви октомври 2021 - 20 968

умряли до днешна дата - 28 453

умряли от 1-ви октомври насам за тази вълна - 7485

Превишение на умрелите от предходната вълна - 110, 8% (а декември едвам почва).

Щрак, клопката на Тамерлан хлопна. Сега до края на декември няма къде да ходите злобари мои. Смъртността към този момент е с 10% по-висока отколката при съответната вълна предходната година. Един месец ще се лутате като животните в клопката на Тамерлан. Накрая знаете какво ще стане като разглася данните за смъртността за вълната н края на декември. Следваше ли да очаквате, че ще паднете в клопката на Тамерлан - да, законът на Мърфи и правилото на Питър работят срещу вас.

Да караме нататък.

3. Картата на риска според проекта на министерството на опазването на здравето. Няма смяна в упованията спрямо през вчерашния ден. Виждате, че проблематичната зона в западна България се чака да намалее оше. С огромна възможност още една област може да мине на равнище 2 и да излезе от алената зона. Силистра. Всичко това приказва, че както и предвиждах, удобният сюжет ще е резистентен до края на месеца. А краят на месеца пристигна. И удобният сюжет е резистентен. Следваше ли да се чака това. Да, според правилото на Питър още не съм достигнал нимото си на непросветеност. Значи още мога да правя работа.

4. Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост - развиването тук потвържава изводите от предната карта. Засега удобният сюжет не е дестабилизиран - случаите и смъртността не престават да понижават. Миналата седмица по това време новите случаи бяха 3233, през днешния ден са 2681. Смъртните случаи паднаха от 151 на 128. Благоприятният сюжет остово годен както бе предсказано от дълго време, че ще е по този начин до края на месеца. Краят на месеца пристигна. Прогнозата е вярна.

Както ви писах, на следващия ден ще забележим по какъв начин е ситуацията с контролните цифри за ноември, а те бяха - 2000 нови случаи дневно, 100 умряли дневно. Защо на следващия ден - тъй като във вторник и сряда излизат данните за предходния ден, когато към момента се нанасят данни за събота и неделя. Чистата обстановка се вижда в четвъртък, когато излезнат данните за сряда.

5. Картата на риска според нашата методология. Тук Силистра мина от виолетовата в алената зона. После и в други области ще стане по този начин при продължаваща резистентност на удобния сюжет. А той ще е резистентен, в случай че имаме ум в главата. Съгласно закона на Мърфи....., хайде да не пиша нищо тук.

6. Омикрон разновидността на вируса - знаците споделят, че още го няма в България или в случай че го има, е надълбоко прикрит под превъзходството на делта разновидността. Системата за ранно предизвестие на Витанов не го засича. Няма го още или в случай че се е явил, са единични случаи без изключително значение за момента. Ще се яви ли - виж закона на Мърфи. Ще го спрем ли - виж правилото на Питър.

Трябва да не го пуснем още към седмица и няма да имаме особени проблеми с него да края на годината. Ами следващата година - виж какво споделя закона на Мърфи. Защо законът на Мърфи ще се извърши - виж правилото на Питър.

7. Тотален локдаун до края на годината - ЙОК. Засега вървим по удобния вид. Ако не сме идиоти и не го дестабилизираме, това ще ни донесе спокойна Коледа и спокойни новогодишни празници. Условието обаче нали го четете - АКО НЕ съдебномедицинска експертиза ИДИОТИ да си създадем сами проблеми.

Изчисленията на Витанов демонстрират - чак толкова огромни идиоти не сме. Забележете - това е срещу закона на Мърфи. Тъй, че, вярвайте на Витанов за спокойната Коледа, само че си имайте мислено закона на Мърфи. Защо има несъгласие сред закона на Мърфи и изчисленията на Витанов - Витанов още не е достигнал равнището си на непросветеност според правилото на Питър.

8. Да приключим радостно, като приложем закона на Мърфи към настоящата политическа обстановка. Помислете си за някоя тягост, която не ви се желае да се случи по отношение на тая обстановка. Законът на Мърфи ви споделя, че е доста евентуално тази тягост да се случи. Тъй, че взимайте ограничения. Няма да има цветя и рози, писах ви към този момент. Великият закон споделя, че ни чакат неприятности.

9. Пиша си отново (нали знаете теорията на Витанов за 12-те повторения и 75-те %, а то броят на повторенията щесе навърти докам Никулден): Както виждате, към този момент нещата са добре, удобния сюжет е резистентен. Но виждате и какво става из Европа. Законът на Мърфи работи. Затова - профилактично - вършете си работата, живейте си живота, само че се пазете. Спазвайте три шарана отдалеченост (ако сте не запомнили какъв брой е дълъг един прекрасен шаран, Никулден иде, погледнете в магазина) стойте надалеч от места на всеобщи събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, обикновени неща.

Който желае, може и да се имунизира (ама не е задължително).

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля ", написа проф. Николай Витанов в персоналния си профил във фейсбук.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР