Кратък парламентарен сезон, но много интензивен и наситен от гледна

...
Кратък парламентарен сезон, но много интензивен и наситен от гледна
Коментари Харесай

Проф. Милена Стефанова: Политиците се научиха да виждат голямата цел

" Кратък парламентарен сезон, само че доста натоварен и кондензиран от позиция на реализирани някакви пътечки към вероятно едно устойчиво ръководство ", дефинира пред проф. Милена Стефанова - учител в СУ " Св. Климент Охридски " политическия сезон и работата на кабинета.

" Каквото и да го назовават там болшинството, застанало зад държавното управление, в теорията на политиката се назовава коалиция, само че те да си го назовават както желаят, единствено да вървят в тази посока по-дълго време. Постигнаха много. Дори няма 2 месеца от началото на държавното управление и 3 месеца от началото на работата на Народното събрание, а към този момент имаме бюджет - те там реализираха някакъв компромис. Никак не им е елементарно, само че виждаме, че успокоиха тона, с който беседват между тях, научиха се да беседват рационално - по този начин, както би трябвало да си приказват политиците, и да се пробват да запазят своята еднаквост ".

По думите й въпреки всичко всеки от подкрепящите държавното управление в даден миг ще търпи някакво отчаяние, което е част от компромисите. Според нея всеки ще се пробва да прокарва разнообразни ползи.

Движение за права и свободи публично не взе участие в сглобката, само че дава забележителна поддръжка в гласуванията в Народно събрание, означи проф. Стефанова в изявление за предаването " Преди всички ". И добави:

" Мисля, че политиците се научиха да виждат огромната цел. Сега в случай че огромната цел е да се направи правосъдната промяна и някои други ремонти в конституционната среда, това е добре, тъй като значи, че за огромната цел могат да се жертват дребни конюнктурни цели ".

Обществените настройки стартират да въздействат непосредствено върху решенията на политиците, което в рационални граници ще докара до изгода, изрече мнението си тя и добави: " Стига някой да не се пробва да настройва публични настройки по този начин, че да дестабилизира така и така нежното доверие посред им ".

На есен ще стартират диспути по Конституцията, сподели тя. И още: " Правителството има редица значими дейности по посока на Шенген, за влизането ни в еврозоната. Само това е задоволително, с цел да имаме деен политически сезон на есен ".

Управленската стратегия е реалност - това е добре, въпреки че тя не е написана в цялостен 4-годишен мандат, само че тя може да бъде допълнена, разяснява проф. Милена Стефанова.

Според нея до локалните избори няма да се стигне до промени в Избирателния кодекс, тъй като няма време. Местните избори са извънредно комплицирани и е по-добре там да не пипат, счита тя и предвижда, че евентуално те ще доведат до разбърквания в огромни градове. Във всички случаи Столична община ще смени кмета си, а ГЕРБ бавят оповестяването на своята номинация, уточни тя.

" Вили Лилков неведнъж ги подканя да излъчат своя кандидатура. Аз доста се веселя, че имаме такава кандидатура на гражданска самодейност за кмет на столицата, тъй като нормално в огромните общини такива цивилен начинания мъчно пробиват път. Тези дни следва формалното оповестяване на тази гражданска самодейност за поддръжка на Вили Лилков. Важно е дали гражданската самодейност ще получи поддръжка от партии ", разяснява проф. Стефанова.

" Дано акцията на национално равнище не се отрази по отрицателен метод на протичащото се в другите общини. Правото на локалните общности сами да дефинират своите представители във властта не трябва да бъде засенчвано от това какво се случва в столицата и какви са настроенията на общността в столицата ", безапелационна бе тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР