Кръстовището на наскоро ремонтираните улици Иван Шишман и Граф Игнатиев

...
Кръстовището на наскоро ремонтираните улици Иван Шишман и Граф Игнатиев
Коментари Харесай

Затвориха Графа за пореден ремонт

Кръстовището на неотдавна ремонтираните улици " Иван Шишман " и " Граф Игнатиев " още веднъж се нуждае от ремонт, оповестява Българска национална телевизия.

Емблематичната улица, чийто ремонт струваше милиони, към този момент е с пропаднали и разрушени плочи. Дефекти има и на други неотдавна ремонтирани места в столицата.

" Граф Игнатиев " към този момент е затворена за следващ " ремонт на ремонта ". Предстои възобновяване на настилката, която е наранена от дъжда.

От общината изясняват нуждата от следващ ремонт с обстоятелството, че по улицата минава тежкотоварна техника, а поради проектантска неточност настилката не била пригодена за прекосяване на коли. Същевременно обаче става въпрос за кръстовище и общината би следвало да знае, че от там ще минават транспортни средства.

Новият кмет по направление " Строителство " Цветан Божинов е назначен при започване на тази година според предизборното заричане на кмета да има ново направление в общината, което да дава отговор за публичните поръчки.

Божинов изясни, че ремонтът на улицата е бил отсрочен поради неподходящите метеорологични условия.

Основен ремонт се прави и на улица " Иван Вазов ", която също беше затворена цяла година. Въпреки това обаче и на нея се виждат недостатъци сама 9 месеца след откриването.

Проблем има и при настилката пред Ректората, където по думи на Божинов единствено можело да " се гадае " за какво. Предвижда се компрометираният сектор да се отвори, с цел да се ревизира повода.

Припомняме, проблемите с ремонта в централната част на София не престават месеци наред.

Още в самото начало на ремонтните действия жители разпространиха фотоси на бетонирани дървета по " Графа ".

Първият по-сериозен проблем с ремонта на " Графа " беше обвързван с слагането на шумо- и звукоизолиращите подложки на трамвайните релси. Оказа се, че компанията реализатор " Джи Пи Груп ", която също влезе съществено в общественото пространство около други кавги, употребява други подложки, които са разнообразни и по-евтини от тези, планувани в публичната поръчка. Имаше изказвания, че точно поради по-хубавите подложки компанията е спечелила поръчката.

Всичко това провокира мощен публичен отзив и стана мотив за оставката на заместник-кмета по превоза на Столична община Евгени Крусев, против който прокуратурата разпореди инспекция и повдигна обвиняване за закононарушение по работа - той нарушил служебните си отговорности и трансформирал изискванията на публичната поръчка.

Драма породи и към слагането на ограничителите, които разделят пешеходната зона от трамвайните релси. Ограничителите, съгласно софиянци, бяха прекомерно огромни.

Не закъсняха и сатиричните и иронични мнения. Многобройни колажи оприличиха ограничителите като акулови перки и други. Впоследствие и те бяха сменени с нови такива, само че по-малки. Оказа се обаче, че и те не са функционални, защото провокираха редица произшествия с пешеходци. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР