Кръстовището на бул.„Драган Цанков” и ул. „Лъчезар Станчев”, където кола

...
Кръстовището на бул.„Драган Цанков” и ул. „Лъчезар Станчев”, където кола
Коментари Харесай

Последни новини за трагедията с детето, блъснато от кола на НСО

Кръстовището на бул.„ Драган Цанков” и ул. „ Лъчезар Станчев”, където кола на НСО удари 14-годишно дете, е рисково, обявиха от Института за пътна сигурност, които направиха изследване на пътните произшествия в зоната на кръстовища със светофари на територията на София.

Според Института това е кръстовище, чиято организация на придвижването слага в риск както пешеходците, по този начин и водачите на коли, оповестява "Труд ".

„ Реално това е една доста оживена пътна артерия, а точно пресичането на бул. „ Драган Цанков” с улица „ Лъчезар Станчев” и улица „ Васил Калчев”. Самото кръстовище е характерно заради това, че на процедура то е четириклонно кръстовище, ситуирано на по-голяма повърхност.

Организацията му на придвижване основава предпоставки за пътнотранспортни катастрофи. Кръстовището се контролира със светлинни сигнали (светофар).

За страдание обаче това е едно от многото кръстовища в София, където светофарите са по този начин построени, че заблуждават водачите на пътни транспортни средства”, се споделя в мнението на Института.

„ По сходен метод недобре построената светлинна сигнализация постоянно подвежда водачите при кръстовището на бул. „ Владимир Вазов” и ул. „ Васил Кънчев”. Там през лятото заради комплициране на лидер, въведен в подвеждане точно от светлинните сигнали, различен лидер изгубва ръководство над автомобила си и блъсна 5 деца “, декларират от Института.

„ По същия метод да вземем за пример движещите се по бул. „ Драган Цанков”, по направлението от бул.„ Г.М.Димитров” към кръстовището с „ Васил Кънчев”, по никакъв метод не са известени, че лентите от придвижване от две стават една, и втората лента се обособява за завой единствено наляво. В зоната за изчакване има построена спирка.

По този метод водачите действително блокират целия трафик, заради че няма по този начин построена джоб, който да обезпечава малко повече сигурност за чакащите на спирката. В същото време заради спецификата на кръстовището, светофарите са по този начин построени, че доста постоянно водачите се подвеждат и тръгнат на червен забраняващ сигнал.

Разбира се, прекосяването на червен сигнал е нарушаване, само че фактът че има основан недостиг и че даже един водач може да се обърка и да тръгне, приказва, че уредникът на придвижването - Столична община не си е свършила работата “, се споделя още в мнението на Института по пътна сигурност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР