Краставиците станаха по-скъпи от пилешкото на пазара в Пазарджик. Дни

...
Краставиците станаха по-скъпи от пилешкото на пазара в Пазарджик. Дни
Коментари Харесай

Продават ни краставици, по-скъпи от пилешко

Краставиците станаха по-скъпи от пилешкото на пазара в Пазарджик. Дни преди Великден цената внезапно скочи в пъти и от 1-1,50 доближи 4 лв., а сега търговците на дребно ги оферират по към 5 лв. за кг. За съпоставяне - охладено пиле може да се купи за 4,50 на кг, и то освен в хипермаркетите.

Подобна смяна претърпяха и цените на доста от другите сезонни зеленчуци. Доматите от 1,50 скочиха до над 3 лв.. Зелената салата до неотдавна беше по 40-50 стотинки за брой, само че празничната оферта е 80 стотинки, по-евтино се намират единствено дребни и дефектни. Пресен лук преди дни можеше да се купи против 25-30 стотинки, за празника обаче коства 70 стотинки.

Продавачи на Централния кооперативен пазар подвигат плещи и изясняват, че купуват стоката си също толкоз скъпо от тържищата, по тази причина няма по какъв начин да продават на по-ниски цени.

Справка със уеб страниците на тържищата, които афишират ежедневно по какъв начин върви земеделската продукция, удостоверяват думите им. На едро доматите през днешния ден се оферират за 2,20 до 2,50 на кг, розовите гонят 4,00 лв., краставиците са сред 3,10 и 4,50 лв., зелената салата - по 50-70 стотинки на брой. 
Предстои да разберем дали е единствено за празниците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР