Краставиците са едни от най-популярните зеленчуци, но освен вкусовите си

...
Краставиците са едни от най-популярните зеленчуци, но освен вкусовите си
Коментари Харесай

Краставиците - елексир за здраве

Краставиците са едни от най-популярните зеленчуци, само че с изключение на вкусовите си качества, те имат и редица значими за здравето свойства.
Според диетолози, пресните краставици би трябвало да участват всекидневно на трапезата, защото те вземат участие интензивно в храносмилането и спомагат за ускорение на метаболизма. Ето за какво краставиците се предлагат на хора, искащи да отслабнат.
Те освежават дъха, защото съдържат субстанции, които обезвреждат действието на бактериите в устата, виновни за неприятния мирис. Краставиците имат и свойството да потискат интензивността на раковите кафези в кръвта на човек. Те почистват съдовете от отсрочените плаки по стените им и оказват помощ за синтеза на инсулин . Учени от Университета в Мериленд са разкрили връзка сред ферментирали хранителни артикули и деянията на социофобия (болезнен и несъизмерим боязън от всевъзможни обществени ситуации), осведоми БГНЕС.
При участници в ново проучване, които постоянно се хранят с ферментирали зеленчуци като кисели краставички, кисело зеле и кимчи (пикантна солена корейска туршия) е открито по-ниско равнище на невротизъм, в сравнение с при хора, които не обичат кисели туршии . Изследователите настояват, че пробиотиците (полезните за здравето микроорганизми) от ферментирали артикули, възстановяват чревната микрофлора. Вероятно това спомага за намаление на равнището на тревога.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР