Краснодарският край на Русия се готви за откриването на над

...
Краснодарският край на Русия се готви за откриването на над
Коментари Харесай

Южна Русия ще отвори за туристите над 70 зимни плажа

Краснодарският завършек на Русия се готви за откриването на над 70 зимни плажа, оповестява министерството на курортите, туризма и олимпийското завещание на района.

„ На курортите в Кубан ще работят над 70 профилирани територии за отдих “, гласи известието на ведомството, представено от .

Уточнява се, че най-вече сходни зони ще има в Сочи. „ Там в зимния интервал за посетителите ще отворят 36 плажа “, прецизират от министерството.

Още 10 плажа ще бъдат готови в Геленджик, шест в Анапа, седем в Туапсинския регион, три в Ейския регион и по пет в Новоросийск и околията на Темрюкск. Всички те следва да бъдат оборудвани за удобния отдих на туристите.

„ Специално квалифицираните площадки на брега на морето ще бъдат снабдени със зони за отдих, съоръжения за фотоси и развлечения “, разясняват от ведомството. На плажовете ще бъдат ситуирани пейки, беседки и спортни площадки.



Константин Михалчевски/Sputnik

Проектът за зимни плажове в Краснодарския край се осъществя към този момент трета година. Първият сезон туристите се радваха на 32 площадки. Те привлякоха голям брой гости и се трансфораха в самобитни визитни картички на курортите. Тази година броят на зимните плажове се усилва съвсем двойно – до 72!

От министерството означават, че в Краснодарския край годишно се усилва търсенето на почивки в зимния интервал и сред сезоните. По данни на районните управляващи сега черноморските курорти имат над 60% претовареност, като през новогодишните празници се чака до 90% от хотелските места да бъдат запълнени.

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР