Красиво украсена елха, толкова красива, колкото може да бъде когато

...
Красиво украсена елха, толкова красива, колкото може да бъде когато
Коментари Харесай

Около 40 деца ще посрещнат Коледа в Детската клиника в Плевен към УМБАЛ Д-р Георги Странски“

Красиво украсена елха, толкоз красива, колкото може да бъде когато детски ръчички са сложили коледни разноцветни топки и гирлянди, всевъзможни декорации, радостни картинки, ухилен Дядо Коледа с чувал, цялостен с играчки - по този начин наподобява Детската клиника в Плевен към Университетската  многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Д-р Георги Странски “. Екипът на Клиниката се е постарал да сътвори приятна атмосфера за дребните си пациенти. Някои  се постанова да останат по празниците в нея поради нуждата от непрекъснато лекарско наблюдаване.

Тази Коледа децата ще са към 40, сподели проф. Ваня Недкова е началник  е на Детската клиника от 15 години, на работи в болничното заведение от 41 години:

Персоналът ще си бъде на работа, всичките отделения ще си работят интензивно, тъй като децата не избират по час или по ден да боледуват. Практиката ни демонстрира, че навръх Коледа или на Нова година се одобряват най-вече деца, тъй като родителите преценят, че положението е сериозно и тогава потеглят да търсят помощ. За тези деца са обезпечени лакомства за децата.

Тя напомни, че самолечението е извънредно рисково, изключително, в случай че родителите го вършат за децата. Отговорност е основната дума в работата.
Още можете да чуете в репортажа на Латинка Светозарова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР