Красиво кътче във Врачанския Балкан е заринато от боклуци, алармираха

...
Красиво кътче във Врачанския Балкан е заринато от боклуци, алармираха
Коментари Харесай

Свинщина! Вижте в какво се превърна красив кът във Врачанския Балкан /снимки/

Красиво кътче във Врачанския Балкан е заринато от отпадъци, сигнализираха читатели на организация BulNews.bg за рубриката „ Ти, репортерът “.
Става въпрос за къмпинг „ Кариерата “ по пътя за пещерата Леденика. Мястото беше облагородено преди няколко години, бяха инсталирани масички и беседки. От там се разкрива живописна панорама към красивата природа на Враца. Мястото е обичано както на локалните поданици, по този начин и на посетители от други градове и страни.
Проблемът е, че вместо да се любуват на неповторимата гледка, хората са принудени да гледат камари с отпадъци. Къмпингуващите там оставят бутилки, чинийки, опаковки и всевъзможни битови боклуци, които скапват пеизажа.
В този случай обаче не можем да обвиним за свинщината манталитета на хората, които не пазят непорочност. В непосредственост няма нито една кофа, където къмпингуващите или минувачите да изхвърлят отпадъците си. Врачани, които милеят за родния си град, след всеки уикенд сами извозват боклуците до контейнери в града. Според тях обаче локалната администрация би трябвало да вземе ограничения за опазването на естествените ни благосъстояния. Ако общината разпореди на „ БКС “ да сложи резервоар на мястото и извозва отпадъците всеки понеделник, жителите и гостите на града ще останат с много по-приятни усещания от визитата си на това красиво естествено кътче.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР