Красиво кътче във Врачанския Балкан е заринато от боклуци, алармира

...
Красиво кътче във Врачанския Балкан е заринато от боклуци, алармира
Коментари Харесай

Свинщина! Вижте в какво се превърна красив кът във Врачанския Балкан /снимки/

Красиво кътче във Врачанския Балкан е заринато от отпадъци, сигнализира четец на организация BulNews.bg за рубриката „ Ти, репортерът “.
Става въпрос за къмпинг „ Кариерата “ по пътя за пещерата Леденика. Мястото беше облагородено преди няколко години, бяха инсталирани масички и беседки. От там се разкрива живописна панорама към красивата природа на Враца. Мястото е обичано както на локалните поданици, по този начин и на посетители от други градове и страни.
Проблемът е, че вместо да се любуват на неповторимата гледка, хората са принудени да гледат камари с отпадъци. По тревата се въргалят бутилки, чинийки, опаковки и всевъзможни битови боклуци, които скапват пейзажа. Под масичките пък са насъбрани цели камари обелки от семки.
Подателят на сигнала прави съпоставяне с региона към язовир „ Доспат “. Там природата не отстъпва по хубост на нашата, само че хората доста повече правят оценка благосъстоянията си. На доста места са построени кътове за отдих с беседки, чешми, маси и пейки. Хората обаче са оставили принадлежности, посуда и даже гъбички и препарат за миене. Така всеки има опция да почисти след себе си.
На къмпинг „ Кариерата “ няма даже сложена кофа за отпадък. Това несъмнено не е опрощение за всички, които отпътуват отпадъците си където им падне. Дори някой да се постарае да направи всички улеснения, все ще има такива, които да чупят, мърсят и скапват гледката на тези след тях.
„ Проблемът е в манталитета. Помаците са в пъти по-добри хора от врачани! “ – е равносметката на нашия четец.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР