Красивите неща правим веднага, за прекрасните ни трябва още половин

...
Красивите неща правим веднага, за прекрасните ни трябва още половин
Коментари Харесай

За дамите: Маникюрът - с пролетни цветя

Красивите неща вършим незабавно, за прелестните ни би трябвало още половин час. С тази фраза една от най-хубавите маникюристки в Пловдив - Ирен Костова, реализира професионалните си триумфи.

Завършила Училището на театрални фрагменти, Ирен стартира работа в сфера, която е радикално друга от това, с което се занимава сега - била е шеф на няколко заведения в града под тепетата. Решава обаче да се откаже от това начинание и уверено се насочва към козметичния бизнес. Отваря си личен салон преди две години и позитивните резултати за амбициозната пловдивчанка не закъсняват.

Исках да рисувам, споделя Ирен. В началото бе мъчно, тъй като нямах клиенти. Грижата за хубостта е строго самостоятелна, тъй като всяка жена има лично виждане за това, изяснява маникюристката.

Тя стартира да се явява на разнообразни интернационалните състезания за автентичен маникюр и премиите валят една след друга. Първият приз, който печели, е от шампионата Golden Milano в едноименния град през декември предходната година. Ирен печели безапелационно първо място в категорията художествена живопис. Пловдивчанката показва копие на творба от художника Вермер, която прави на удължител на нокът, по този начин наречения типс.

Следващото отличие идва от фестивала в Доминикана " Christmas Star ” Dominicana 2018 - World museums, master. Това е първо българско присъединяване на интернационален фест, а Ирен печели влиятелното второ място със същото произведение.

Ирен Костова жъне награди с творбите си и у нас. Тя се явява с три свои творби на интернационалния шампионат “Златна българска роза ” в Пловдив. И трите произведения на надарената пловдивчанка печелят първо място.

Нейни близки хора на изкуството я поддържат и оказват помощ да навлезе в този отрасъл. Мастерът Валерия Михайлова от Пазарджик  й дава препоръки за живописта при типсовете. За постерите, които изготвя, пък се е учила от мастер Таня Иванова. 

Една процедура за маникюр продължава до три часа. Има два съставния елемент за красивия маникюр, споделя Ирен. Първата част е техническата, която включва подготовката на ноктите; другата е нейларт. Това е рисуването и декорацията на ноктите. Винаги има претенциозни клиенти, само че въпреки всичко те постоянно имат право, усмихва се пловдивчанката. Всеки има личен усет, значимото е най-после хората да са удовлетворени. Ние ги консултираме, даваме им модели, от които да избират. Всеки маникюр би трябвало да е неповторим и друг. 

2018-а е годината на лилавото, прибавя пловдивчанката. В момента на мода са пролетните маникюри с цветя. Когато дойдат новогодишните празници, настоящи са Дядо Коледа, еленчетата, венците и елхите, описа още Ирен.

Ирен работи с няколко реномирани марки и употребява единствено качествени материали. В противоположен случай постоянно има риск да се провалиш, изяснява тя. Може да се получи алергична реакция, по тази причина клиентите авансово споделят дали има алергия към даден артикул. Човек би трябвало да е доста деликатен какво купува. Обикновено най-евтините неща се оказват скъпи, добавя маникюристката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР