Красиви, детайлни и много въздействащи – така могат да бъдат

...
Красиви, детайлни и много въздействащи – така могат да бъдат
Коментари Харесай

Фотографът Калин Ботев и неговия проект "Снимки за смет"

Красиви, детайлни и доста въздействащи – по този начин могат да бъдат разказани накратко фотографиите на Калин Ботев. Освен, че обича да снима дивата природа, Калин има и задача. Мисия, която той назовава " Снимки за боклук ".

Снимка: Калин Ботев

" Инициативата стартира преди към година, лека-полека. Популяризирах страницата и в този момент има към 6000 почитатели. Старая се да върша фотоси, които ще се харесат след това на хората и да ги подбутвам по този начин да събират боклуците. За мен е по-чисто, когато вървя да фотографирам, за всички нас е по-хубаво ", описа той.

Снимка: Калин Ботев

Идеята му е изобретателна – за всяка фотография на чувал с отпадък, събран от природата, Калин подарява една от своите фотографии.

Снимка: Калин Ботев

" Аз съм фотограф на дивата природа – фотографирам животни, птици, природата на България. Много постоянно, когато фотографирам ми се постанова да съм там, залегнал в храстите и към мен постоянно е имало доста отпадъци. Аз ги групирам, само че видях, че самичък не става и се зачудих какво мога да направя, тъй че повече хора да събират тези отпадъци, а в това време и аз да дам нещо на природата. Дивата природа изисква доста самообладание, тъй като доста рядко се случва човек да е там, когато желае да снима. Но преживяването е доста хубаво и ми доставя доста по-голямо наслаждение от снимането, то е нещо в допълнение ", добави фотографът.

Снимка: Калин Ботев

До този миг фотографът е получил стотици фотоси от своите почитатели.

" Има доста отпадъци, прекалено много, това е ясно на всички. Но пък има и доста хора, които ги е грижа и ми изпращат фотоси. Поне два-три пъти в седмицата ми изпращат. Така че, да има отпадъци, само че и вършим нещо, опитваме се да помогнем и в дълготраен проект ще съберем повече отпадъци, в сравнение с другите ще изхвърлят ", сподели Калин.

Снимка: Калин Ботев

Всеки, който желае да поддържа самодейността на Калин, може да го направи елементарно, посредством неговата " Facebook " страница, която е единствено на един клик разстояние.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР