Красивата цветна градина Фолскгартен се намира в сърцето на Виена

...
Красивата цветна градина Фолскгартен се намира в сърцето на Виена
Коментари Харесай

Ученици от българското училище във Виена засадиха роза в парка Фолксгартен

Красивата цветна градина Фолскгартен се намира в сърцето на Виена – тъкмо против Парламента, наоколо до кметството, Бургтеатър, канцлерството и президенството. Тя е известна с многочислените розови шубраци, всеки от който се поддържа от избрана персона или организация и има своята история и обръщение.

От 19 април една роза в този парк е знак на другарството сред Австрия и България. Тя бе засадена от възпитаници от българското учебно заведение „ Проф.Иван Шишманов ” във Виена на тържествена гала.

„ Отдавна искахме да създадем един алегоричен жест, с който да покажем, че като българи ценим и почитаме опциите, които Община Виена ни дава за развиването на нашия език и просвета. Розата е знак на България и се радваме, че едно такова красиво цвете, засадено от деца, ще бъде доказателство за нашето другарство ”. Това показа директорката на учебното заведение Сълзица Громан.

Освен възпитаници и родители, събитието почетоха и специфичните посетители изключителният и пълномощен дипломат на Република България в Република Австрия Десислава Найденова-Господинова, Галина Нинова, втори секретар, Политическа работа, ръководителят на Комисията по европейски и интернационалните въпроси към Общинския съвет на Виена Петер Флорианшютц, Полина Векова, регионален консултант и европейски представител в първи регион на Виена, Герд Кох, началник на института и заместник-началник на отдела на Австрийските федерални градини, Герхард Райвегер, някогашен дипломат на Австрия в България и ръководител на Българо-австрийското сдружение, Александър Александров, ръководител на Асоциация за просвета и изкуства „ Лилавият лебед ”, Виена, Австрия.

В одобрение ръководителят на съдружие „ Българско учебно заведение с родителско присъединяване „ Проф. Иван Шишманов ” Калоян Рачев поздрави учениците за самодейността. По българска традиция гостите бяха почерпени с питка и сладко от рози, а фолклорната танцова група към учебното заведение изигра празнично хоро.





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР