Красивата кожа е мечта на всяка жена. И докато повечето

...
Красивата кожа е мечта на всяка жена. И докато повечето
Коментари Харесай

Домашните маски, които да използвате за красива и блестяща кожа

Красивата кожа е фантазия на всяка жена. И до момента в който множеството дами отделят доста време и средства на скъпи процедури и кремове, някои от най-ефективните средства, с които да постигнете красива и млада кожа, се намират в личната ви кухня. Ето няколко предписания за домашни маски, с които да се погрижите за кожата си.

1. Кафе и лимон: От утринното си кафе оставете малко наслойка за кожата. Добавете няколко капки лимонен сок към нея и леко изтъркайте кожата. Лимонът работи стягащо и понижава появяването на разширени пори, а кафето е богато на витамин В3, който озарява кожата.

2. Розова сияйна маска: Вземете няколко пресни листенца роза и ги направете на паста (или можете да употребявате чиста розова вода). Смесете с малко мляко и брашно от нахут, с цел да извършите маска за лице. Нанесете върху влажна кожа и я оставете да изсъхне. Измийте с хладка вода. Розата хидратира кожата, брашното от нахут ексфолира, а млякото почиства, като по този метод придава натурален искра на кожата.

3. Незабавна маска от куркума и сол: Направете гъста примес от куркума, сол, мед и обичаното ви масло за лице. Леко изтъркайте лицето и шията си с тази примес и оставете да престои към 12 минути. Измийте с хладка вода. Солта оказва помощ при ексфолирането, медът хидратира, успокоява а куркумата понижава пигментациите и озарява кожата.

4. Маска от хибискус за здравословен искра: тази маска ще ви помогне да се справите с доста кожни проблеми. Всичко, което би трябвало да извършите, е да смесите няколко листа от хибискус, да добавите 1 чаена лъжичка прясно алое вера и ½ чаена лъжичка хума. Нанесете върху лицето и шията и оставете за към 15 минути. Измийте с хладка вода. Хибискусът е цялостен с витамин С, а хумата оказва помощ за разчистване и усмиряване на кожата. Резултатът е здравословен искра, който продължава през целия ден.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР