Красива, но изоставена изглежда една от уличките в самото сърце

...
Красива, но изоставена изглежда една от уличките в самото сърце
Коментари Харесай

Нова визия за ул. “Кап. Бураго“ ?! След като съборят скелета на изоставената кооперация

Красива, само че изоставена наподобява една от уличките в самото сърце на Пловдив, която свързва бъдещата пешеходна част на ул. „ Христо Г.Данов ” с подножието на Сахат тепе. Ул. „ Капитан Бураго ” е дълга не повече от 200 метра, а входът й е тъкмо против опожарената баня Орта мезар.
Прочетете още


Към улицата водят разрушени стълби  и в действителност по нея рядко минават други хора, с изключение на жителите на къщите, които се намират в горния й край. Над стълбите има даже дребен площад, който носи името „ Цар Калоян ”. И в случай че денем този регион наподобява просто неприветлив, то през нощта е безусловно злокобен. Осветление по стълбите липсва, а над тях застрашително е надвисна скелета на 4 –етаж незавършена кооперация.



Строежът й е спрян преди 20 години, само че тя продължава да е се разрушава, а в нея от време на време се настаняват бездомници.  Според кмета на „ Централен ” Георги Стаменов към този момент има издадена заповед за събарянето й и тази година градежът ще бъде отстранен. „ Веднага по-късно пасажът със стълбите ще бъде саниран и ще се трансформира в едно привлекателно кътче, което ще бъде в унисон с новата визия на ул. „ Христо Г. Данов ” ” съобщи той.

Мястото имало нови притежатели, които възнамерявали да изградят постройка, съобразена със законовите правила.

Иначе на късата уличка може да видите постройката на адвентистка черква и няколко сюжета, които евентуално ще провокират трогване у тези, които не престават да тъгуват за социализма. Като да вземем за пример рухналия гараж, под чийто заслон се вижда остаряла волга. 





 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР