Красива коса, която е дълга, лъскава и здрава? За да

...
Красива коса, която е дълга, лъскава и здрава? За да
Коментари Харесай

Храни за по-здрава и лъскава коса

Красива коса, която е дълга, лъскава и здрава? За да имате такава феноменална прическа, първо би трябвало да погледнете какво се озовава в чинията ви. Правилната диета освен ще усъвършенства външния й тип, само че и ще остави лозунга „ косопад “ в предишното.

През пролетта косата е изтощена след зимата (сняг, вятър, минусова температура), тъй че ще се нуждае от подобаваща грижа: навлажняване, пилинг на скалпа и поддържане. В такава обстановка обаче нормално посягаме към профилирани балсами, кокосово масло или укрепващи шампоани и одобряваме добавки, които би трябвало да ни обезпечат здрава коса. Междувременно козметиката сама по себе си не е задоволителна, в случай че диетата ни оставя доста какво да се желае.
Как да спрем побеляването на косата и да запазим естествения ѝ цвят
С течение на времето сивите косъмчета по главата стартират да се демонстрират, а в един миг просто надвиват над естествения ни цвят. Зн...
Прочети повече
Чудите се какво да ядете, с цел да имате красива коса? Диетата за напредък на косата е доста елементарна и включва съставки, които добре познавате. Струва си да ги запомните и да ги въведете в ежедневното меню.

Бета-каротин и витамин А

Домати, броколи, моркови, зелена салата, лук и копър. Не единствено, че звучи като рецепта за вкусна пролетна салата – това е същински източник на хранене, който усъвършенства растежа на косата и я защищава от нездравословните външни фактори.

Желязо

Съставките, богати на желязо, усъвършенстват положението на косата и понижават косопада. Има ги млечни артикули, сушени плодове, бобови растения и алено месо. В допълнение, тиквените семки, ленените семки и пшеничните трици също имат доста - с цел да попълните желязото в организма, просто го прибавете към каша или коктейл.
Как да подмладим косата си с 10 години
Възрастта на дамата личи по доста разнообразни способи. Тя се изписва обаче най-много на характерни места като деколтето и на ръцете. Та...
Прочети повече
Ненаситени мастни киселини

Те усилват размера и придават искра на косата, като в същото време я овлажняват и защищават от рухване. Потърсете ги в рибата, изключително в сьомгата, която е отличен източник на омега-3 и омега-6 полиненаситени мастни киселини. Освен това съдържа калий, йод, цинк и селен, както и витамини A, D, E и B, които са нужни за вярното действие на организма.

Ако желаете красива коса, би трябвало да се сприятелите с пълнозърнестия самун, пълнозърнести тестени произведения, бобови растения. Витамините от група В, съдържащи се в тях, съвършено овлажняват косата, успокояват възпалението на скалпа и понижават омазняването.

Цинк, мед и силиций

Струва си да " храните " косата със съставки, съдържащи тези минерали - тогава тя ще пораства по-бързо и естественият ѝ цвят ще се усъвършенства. Ще ги намерите в ядки, слънчогледови и тиквени семки и бадеми, както и в репички, колраби и целина. Освен това какаото е богат източник на цинк, тъй че не го пропускайте със закуската си!
8 неща, които ни споделя косата за здравето
Косата споделя доста неща за тялото ни, само че също по този начин и демонстрира по какъв начин външните фактори ни се отразяват. В някои случаи косата може да се о...
Прочети повече
Протеин

Това е същински конструктивен детайл на косата, който укрепва кичурите и е виновен за образуването на нова бебешка коса. Благодарение на аминокиселините, съдържащи се в протеина: метионин и цистеин се усъвършенства структурата на косъма. Търсете го в изварата, киселото мляко, постното месо, домашните птици и яйцата. Източник на пълностоен протеин са също лещата, нахутът, шам-фъстъкът и киноата.

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР