Красива, чувствена и органична. И в живота, и на екрана.

...
Красива, чувствена и органична. И в живота, и на екрана.
Коментари Харесай

Любяща кръв. Пенелопе Крус, която открадна сърцето на Хавиер Бардем

Красива, чувствена и органична. И в живота, и на екрана. Тя е Пенелопе Крус - любимката на Педро Алмодовар и обичаната на Хавиер Бардем. Покорила и Холивуд, една от най-големите испански кино звезди свети на Алеята на славата. Но същинската светлина в живота ѝ e нейната огромна обич.

В петък актрисата Пенелопе Крус чества своя 49-рожден ден и е Човек на деня на Свободна Европа.

За себе си споделя, че в никакъв случай не е желала да бъде известна. Преди това да се случи, си е представяла, че животът ѝ ще бъде изпълнен с творчество. Вярва, че " изкуството е нашият повсеместен език " и в никакъв случай не се е възприемала прекомерно съществено.

" Едно нещо, с което се гордея, е, че в действителност съм способна да се дръзвам на себе си ", споделя тя.

Родена е на 28 април 1974 година в испанската столица Мадрид с името Пенелопе Крус Санчес. Още от дете стартира да танцува. По-късно напуща гимназията, с цел да се запише в Мадридската национална консерватория, където първо учи типичен балет. По-късно става модел, само че в последна сметка избира театъра. Заминава за Съединени американски щати и 4 години се образова в " Кристина Ротас Скул " в Ню Йорк.

Първата ѝ роля е в испанската сантиментална трагикомедия Jamón jamón ( " Шунка, шунка " ) от 1992 година Пенелопе обаче е определена за ролята 2 години по-рано, когато е едвам на 16.

" Разбира се, трябваше да излъжа за възрастта си. И трябваше да излъжа родителите си за наличието на сюжета ", споделя години по-късно Крус.

В лентата героинята ѝ има буйна връзка с млад мъж и взе участие в горещи подиуми. Така на снимачната площадка Пенелопе се среща с бъдещия си брачен партньор – Хавиер Бардем . Още тогава сред тях има химия, само че същинската обич пламва чак 15 години по-късно.

През 1997 година излиза " Жива плът ", в който двамата вземат участие още веднъж дружно. Лентата е на огромния испанския режисьор Педро Алмодовар , от който Пенелопе споделя, че се е въодушевила за киното. Според нея той е най-хубавият актуален кинотворец и тя се гордее с другарството им, което продължава към този момент повече от 20 години.

" За мен срещата ми с него е едно от най-важните събития в живота ми ", споделя актрисата.

Самият той пък споделя, че тя е неговата фаворитка на екрана.
 Педро Алмодовар и Пенелопе Крус връчват премия на австралийско-американската актриса Кейт Бланшет на 36-ата гала на премиите
В годините Крус се снима и в други негови филми, като " Всичко за майка ми ", " Завръщане ", за който е номинирана за премиите " Оскар " и " Златен глобус " в категорията за най-хубава актриса, и " Паралелни майки ", за която завоюва премията за най-хубава женска роля на фестивала във Венеция през 2021 година

Големият ѝ триумф обаче идва през 2009 година, когато получава " Оскар " за поддържаща роля във кино лентата на Уди Алън " Вики, Кристина Барселона " .

В своята благодарствена тирада на церемонията тя споделя: " Искам да споделя това с моите номинирани сътрудници и с невероятния отбор от артисти, с които имах привилегията да работя в този филм. "

А те са Скарлет Йохансон и още веднъж Хавиер Бардем, с който – две 2 години по-рано, по време на фотосите, се влюбват бясно. След време той споделя, че от самото начало и двамата са се опитвали да бъдат до дъно експерти и никой не е посмял да направи първата крачка.

" Стигна се до последния снимачен ден и нищо не се беше случило. Така че си помислих: " По дяволите! По-добре да се напием! ". За благополучие наш другар провежда празненство за финала и останалото е история. Слава Богу! ", спомня си той.
 Пенелопе Крус и другата огромна испанска кино звезда - Антонио Бандерас, с който са близки другари, идват за прожекцията на кино лентата
Преди да срещне огромната си обич, Пенелопе има тригодишна връзка с различен собствен сътрудник - Том Круз , която стартира на снимачната площадка за кино лентата " Ванила Скай ". Крузнаскоро се е разделил със брачната половинка си Никол Кидман. По-късно Пенелопе има едногодишна връзка с Матю Маконахи .

Но през 2007 година тя открива огромната обич и печели сърцето на един от най-желаните мъже в Холивуд. Дълго време двамата с Хавиер крият връзката си от прожекторите. И въпреки че папараци от дълго време са разкрили това, двамата се появяват публично за първи път едвам на премиите " Гоя " през 2010 година

А на 63-ия годишен кино фестивал в Кан същата година той приказва обществено за нея за първи път. Тогава печели премията за най-хубав артист за ролята си в Biutiful и в речта си споделя:

" Споделям тази наслада с моя другар, моя сателит, моята обич: Пенелопе. Дължа ти доста и те обичам толкоз доста! ".

Скоро двамата се женят на загадка гала в къща на техен другар на Бахамите .
 Пенелопе Крус и Хавиер Бардем на 94-тата гала на премиите
По-късно Бардем споделя в изявление, че любовта им била толкоз избухлива първоначално, че даже бил малко уплашен от бурния характер и манталитет на Пенелопе.

" Боже, тя е толкоз неукротима. Снимахме една сцена, в която хвърля чинии по мен и нямаше по какъв начин да не се запитам: " Наистина ли желая това? ". Тя има това, което назовавам любяща кръв – пристрастеност към всичко. Това е, което намирам за привлекателно. Има хубост и има това да си секси. Пенелопе има и двете ", разказва я той пред списание GQ.

А самата тя споделя: " Всяка връзка рано или късно завършва, до момента в който може би не откриете такава, която да трае постоянно. "
 Пенелопе Крус театралничи с Coppa Volpi, която получи за най-хубава актриса в (
От любовта си двамата имат наследник Леонардо , роден през 2011 година, и щерка Луна , която е 2 години по-малка.

" Не знам дали имам вяра в брака. Вярвам в фамилията, любовта и децата. Амбицията ми е да бъде щастлива ", споделя актрисата.

Година след сватбата Пенелопе Крус получава своята звезда на Холивудската алея на славата на гала.

В речта си тя благодари на Хавиер и сина си Лео за това, " че ме вършат щастлива всеки ден ".

През 2013 година, когато е 39-годишна и единствено три месеца откакто е родила второто си дете, Пенелопе Крус е провъзгласена за най-красивата жена в света от списание " Fitness ".

" Всяка жена е загадка, покрита с рокля ", споделя дамата, откраднала сърцето на Хавиер Бардем.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР