Красимира Хендри е журналист с дългогодишна кариера като редактор “Международни

...
Красимира Хендри е журналист с дългогодишна кариера като редактор “Международни
Коментари Харесай

Журналист: Да не си мислите, че само в България говорят за тежка зима и високи цени на енергията

Красимира Хендри е публицист с дългогодишна кариера като редактор “Международни вести " в BBC World Service. Работила е в новините на Ефир 2, Българска национална телевизия, а след това минава през американската медия CNN и Al Jazeera в Лондон. Eто какво написа тя в профила си във фейсбук относно високите цени на силата

Да не си мислите, че единствено в България приказват за тежка зима и високи цени на силата. Сметките за сила на приблизително статистическо домакинство във Англия може да доближат £4266 годишно. Това значи, че междинното домакинство ще заплаща £355 на месец, вместо £164 на месец както е сега. Това за множеството жители на Обединеното Кралство са непостижими разноски. Чисто на практика за доста хора изборът ще бъде дали да се хранят или да се отопляват!

Сметките за газ и ток може да стартират да порастват много преди предстоящото нарастване през октомври, разкри енергийният регулатор на Обединеното кралство Ofgem.

През месец май държавното управление разгласи пакет от ограничения за поддръжка, включващ £400 отстъпка от сметките за сила за всички семейства в Обединеното кралство и спомагателни £650 за над 8 милиона семейства с ниски приходи. Според специалисти обаче, в случай че Надим Захауи желае да помогне в реалност, ще би трябвало да удвои всяко число в този пакет.

Във Англия множеството семейства се отопляват и готвят на газ. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР