Красимир Вълчев Образователният министър Красимир Вълчев заяви пред Нова телевизия,

...
Красимир Вълчев Образователният министър Красимир Вълчев заяви пред Нова телевизия,
Коментари Харесай

Наказанието на студента от УНСС е неуместно, обяви образователният министър

Красимир Вълчев

Образователният министър Красимир Вълчев съобщи пред Нова телевизия, че наложеното наказване на студента от УНСС Кезим Медев е несвоевременно. По думите му той официално е нарушил разпоредбите, само че " времената на обичайната институционалност " към този момент били отминали и по тази причина не било нужно да се подхващат сходни ограничения.

Миналата седмица Медев написа във " Facebook ", че по време на изпит по " Геоикономика и районно развиване " при проф. Соня Докова тя предложила да напише тройка на всички, които станат и си тръгнат, и всеобщо студентите сторили това. Скоро последвало сходно предложение за четворка, от което се възползвали още хора, а малцината, които останали и писали до дъно, получили двойки.

Студентът подаде сигнал до управлението на университета, само че се оказало, че ръководителят на катедрата, до който би трябвало да подаде жалбата си, е същият учител. В последна сметка обаче Академичният съвет на висшето учебно заведение е решил да му наложи последно предизвестие за премахване с претекста, че е уронил престижа на университета.

Самата Доковска сподели в своя отбрана, че единствената ѝ виновност била, че е позволила до изпит Кезим Медев. По думите ѝ по устав той трябвало да участва на упражненията и на част от лекциите, само че е идвал единствено по един път на тях.

" Смятам, че него Бог ще го накаже за това, което направи ", сподели още преподавателят.

Според просветителния министър в днешно време нищо не остава прикрито и изрази удивление за какво управлението на УНСС не е реагирало преди абсурдът да стане обществен. Вълчев добави, че ще инициира полемика сред специалисти от ведомството и студенти от разнообразни висши учебни заведения, на която да се обсъдят проблемите в образованието.

Той разгласи, че министерството ще работи по въвеждането на уседналост при приема на първолаци, като непрекъснатият адрес ще стане водещ при класирането. Думите му идват, откакто се разбра, че в учебните заведения в София има задоволително места за първокласници, само че няма по какъв начин да се задоволят претенциите за банкет в 10-15 желани школа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР