Красимир Т., който откри стрелба по сградата на столичното Трето

...
Красимир Т., който откри стрелба по сградата на столичното Трето
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Пускат на свобода стрелеца, ранил полицай от Трето РПУ?

Красимир Т., който откри пукотевица по постройката на столичното Трето районно, е психичноболен и е освидетелстван към този момент, по тази причина против него няма да стартира наказателно произвеждане, допуснаха пред Lupa.bg столични ченгета.

Нападателят е с сложена диагноза и би трябвало да взема лекарства, научи медията ни. След стрелбата бе закаран в психиатрично лечебно заведение, където ще го стабилизират. След това обаче е допустимо да бъде пуснат на независимост.

 „ Това, че има психологично заболяване не значи, че не осъзнава какво прави. Болестите на душeвността имат остри етапи и ремисии. Възможно е да е в ремисия. Той се е обаждал на 112, с цел да предизвести, че ще стреля. Това приказва за умисъл. Ще му създадат експертиза и съгласно нея ще се разбере дали ще бъде даден на съд ”, изясни пред медията ни юристът Даниел Божилов.

Красимир от дълго време прави самоделни взривни устройства в мазето на жилището, в което живее в ж.к. „ Света Троица ”. Има сигнал за това в полицията и униформени са го посетили. Конфискували са му саморъчно направените оръжия. Именно по тази причина през днешния ден е решил да им отмъсти.



Красимир откри пукотевица по постройката на Трето районно към 8 часа. Ранил е служител на реда на 44-годишна възраст. Той е с пострадване в региона на лицето. Отказал е хоспитализация.

Появи се информация в медиите, че има втори засегнат от стрелбата. От пресцентъра на Столична дирекция на вътрешните работи бяха безапелационни пред Lupa.bg, че единствено един е потърпевш.

Стрелецът избяга, само че бе хванат на бул. Константин Величков ", а в джобовете му служители на реда разкрили още боеприпаси.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР