Красимир Каракачанов – вицепремиер и председател на ВМРО, изрази искрената

...
Красимир Каракачанов – вицепремиер и председател на ВМРО, изрази искрената
Коментари Харесай

Каракачанов и Джамбазки подкрепят протеста на превозвачите ни в Брюксел

Красимир Каракачанов – вицепремиер и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация, изрази откровената си и безрезервна поддръжка към справедливия митинг против опитите от страна на избрани кръгове в Европейски Съюз да бъдат наложени двойни стандарти по отношение на транспортния бизнес за страните от Източна Европа.

Това стана ясно на днешната среща, проведена по самодейност на браншовите сдружения в превоза, по отношение на интернационалния митинг в Брюксел на 10 януари. На нея се отзоваха министри, народни представители, евродепутати. От страна на Вътрешна македонска революционна организация участва евродепутатът Ангел Джамбазки и народните представители Милен Михов и Александър Сиди. Те връчиха на уредниците на събитието писмо от името на Красимир Каракачанов, в което той в качеството си на заместител министър-председател и водач на Вътрешна македонска революционна организация показва поддръжка на българските превозвачи.

По време на срещата евродепутатът Ангел Джамбазки разгласи, че са осъществяване дадените обещания към сектора за помощ по организацията на митинга в Брюксел. Допреди малко още движех организацията за митинга на 10 януари. Той ще бъде от 8.00 до 13.00 ч., като най-много е позволено наличието на 800 индивида. Всичко е контрактувано с кметството и районните кметове. В понеделник ще взема разрешителното публично, осведоми той.

Джамбазки сподели още, че страната ни би трябвало да се приготви за „ дълго тичане “. Всички дружно – представителите ни в Екологичен потенциал, националния парламент, министерски съвет. Имаме мощен претекст, че има избори след 5 месеца. Няма логичност хора, които няма да бъдат повече в Екологичен потенциал, да вземат решенията за нас. Нашият интерес е да се случи гласуването в румънското председателство. Призовавам всичките си сътрудници да издирят всеки един българин, който работи в Екологичен потенциал, да пристигна да поддържа интереса на страната, изпратила го в сърцето на Европа, съобщи Ангел Джамбазки.

Народният представител Александър Сиди разгласи поддръжка за превозвачите, като добави, че вицепремиерът Каракачанов с изключение на с писмото в отбрана на правата на българския бизнес, ще повдигне въпроса на министерски съвет, с цел да има единна национална позиция по въпроса.

Представителите на сектора оповестиха, че те в никакъв случай не са желали бюджет, финансиране, а бизнесът им е напълно частен. Затова, съгласно тях, в този момент е моментът, в който българската страна би трябвало да ги поддържа. Единственото искане на превозвачите е да работят, нищо повече. Ако проектът влезе в действие, ще бъде лишен единственият занаят на хиляди български фамилии, показаха превозвачите.

Организаторите на срещата обявиха изрично, че казусът изисква работа дружно – български бизнес и българска страна, против двойните стандарти в Европейски Съюз.

Евродепутатът Ангел Джамбазки бе безапелационен, че няма никакво подозрение какво се цели с предлагания пакет „ Мобилност “. Говорим за двоен стандарт и кражба на бизнес. Ако някой сега основава евроскептицизъм и разделя Европейски Съюз, и нарушава екологията - това са тези, които дават това предложение за този пагубен проект. Ако бъде признат пакетът, евродепутът предвижда, че това ще принуди българските жители от този бизнес да станат емигранти.

Превозвачите са натоварили Джамбазки с логистичната организация на митинга. Той изясни, че в митинга ще вземат участие също румънски, полски и латвийски превозвачи. Основният девиз е против концепцията за нарушение на свободния обединен пазар, а протестните шествия в европейската столица на 10 януари ще се съберат на площад „ Люксембург “.

Ще се опитаме да допуснем превозвачите да участват в зала на гласуването. Може би този митинг няма да е последния. Ние имаме опит и може да предложим и други, много екзотични митинги, осведоми още българският евродепутат Ангел Джамбазки.

 

Текст на писмото на Красимир Каракачанов за поддръжка на българските превозвачи >>>

 

ДО:

СЪЮЗА НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ

 

КАМАРАТА НА АВТОМОБИЛНИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ В

БЪЛГАРИЯ

 

БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА СДРУЖЕНИЯТА В

АВТОМОБИЛНИЯ ТРАНСПОРТ

 

АСОЦИАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА

МЕЖДУНАРОДНИ ПРЕВОЗИ

 

Уважаеми г-жи и г-да,

Искам да изразя откровената си и безрезервна поддръжка към Вас и Вашия обективен митинг против опитите от страна на избрани кръгове в Европейски Съюз да бъдат наложени двойни стандарти по отношение на транспортния бизнес за страните от Източна Европа. Т.нар. План „ Макрон “ или „ Пакет Мобилност “ I е меко казано опит от страна на страните - основателки да откраднат един сносно работещ бранш от стопанската система на дребни страни като България.

Като заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване постоянно съм отстоявал и ще продължа да не отстъпвам ползите на българския бизнес. Напъните за лишаване на хляба на над 120 хиляди български фамилии и сторнирането на 17% % от Брутният вътрешен продукт на страната ни за сметка на трети страни за мен е посягане против националния интерес и сигурността на България.

Всички ние, като българи, би трябвало да се противопоставим на това. Нашият представител в Европейския парламент, който е и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване, Ангел Джамбазки се бори против тази и други сходни провокации да бъдат налагани практики за двойни стандарти в Европейски Съюз. Ние, в негово лице, ще продължим борбата и в идващия мандат на Екологичен потенциал.

Вече на всички е ясно, че би трябвало да създадем решаващия избор и да изберем дали да отстояваме настоящия Европейски Съюз - този на евробюрократите и постоянно да заемаме позиция „ сутерен “ пред техните решения, или да отстояваме личните си ползи и да се борим за една по-справедлива суверенна Европа. Защото от този избор зависи ориста на доста български фамилии, от него зависи и ориста на Стария континент. Тук към този момент става въпрос не за „ демократични усещания “, а за цивилизационен избор. Избор за Европа на двойните стандарти или Европа на Отечествата и нациите, за която ние ще се борим. А в действителност това ще е изборът дали християнска Европа въобще ще оцелее.

Ето за какво аз, като водач на Вътрешна македонска революционна организация, само че и като заместител министър-председател по публичния ред и сигурност на България, стоя зад борбата на българските превозвачи дружно с нашия представител в Екологичен потенциал и депутатите ни в 44-ото Народно събрание. Категорично декларирам, че ние ще се противопоставим против кражбата на този български бранш и ще създадем нужното българският интерес да бъде предпазен.

Ще слага въпроса още веднъж пред Министерски съвет за твърда позиция на България по тематиката и ще упорствам за диалози на високо равнище с представителите на Европейска комисия и Екологичен потенциал. Ще предложа за разискване на сътрудниците си от Обединени патриоти и ГЕРБ и привикване на съвещания с ръководителите на засегнатите страни.

ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ

Пожарна охрана ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД И СИГУРНОСТТА НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

И

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ:

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР