Красимир ДИМОВСКИ И това доживяхме - бойните пилоти отказаха да

...
Красимир ДИМОВСКИ И това доживяхме - бойните пилоти отказаха да
Коментари Харесай

Крилатата некомпетентност, която приземи бойните асове



Красимир ДИМОВСКИ

И това доживяхме - бойните водачи отхвърлиха да летят. Как ще ги кандърдисат да вдигнат самолета, в случай че в този миг злобен зложелател нагази в небето на родината, е въпрос от компетенцията на Хамлет. Или на политиците, които половин година с бръснещ полет бомбардират малките екрани и кабеларки с физиономии на асове от Луфтвафе. И с крилата непросветеност ни изясняват що е то F-16A/B Block 15, Gripen C/D или ремонтиран Миг. И коя договорка по-качествено миришела на корупция, все едно ще купуваме парфюми на Шанел.

От цялото дърлене естествено остана единствено неприятната миризма, а съответните решения отлетяха в едно по-далечно бъдеще. А в това време само се разбра, че и Грипен, и Ф16 летят с гориво, което нямаме. Нямаме и подготвени водачи за тях. Няма и аварийни елементи. Няма пари за извършване на покупки. И като производно на тия неналичия - няма и военен дух.

Армията ни публично призна, че не можела да извършва конституционните си отговорности. Авиацията - че не може да лети. И че нещата във Военновъздушни сили са като във Висш съдебен съвет. С което нанесохме гибелен удар на вражеското разузнаване, като обезсмислихме активността му. И предизвикахме тотални съкращения в отделите му, свързани с българската войска. Която може и да не е боеспособна, само че пък е най-честната на света. Признава си всичко, и то без пердах. Направо евентуален претендент за Нобелова премия за мир.

А водачите са си прави - за какво да рискуват да станат мирновременен курбан поради политическото безхаберие. Заради тези, които са аварирали и войска, и страна, и отново са си катапултирали безнаказано.

Само нека след време, когато авиацията влезе в конституционните си отговорности, да не се окаже, че това е полет над кукувиче гнездо.
тагове водач граф игнатиево аероплан коментар красимир димовски
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР