Красимир бил психично болен, нямал разрешително за оръжие, а заповед

...
Красимир бил психично болен, нямал разрешително за оръжие, а заповед
Коментари Харесай

Недоволен от разследване за кражба бил стрелецът по полицията

Красимир бил психологично болен, нямал позволение за оръжие, а заповед за наложително настаняване в клиника
Психично болният Красимир от столичния кв. “Св. Троица ” е стрелял по постройката на 3-о районно ръководство, тъй като бил неудовлетворен от следствие на служителите на реда там. Това обяснил мъжът след задържането му във вторник сутринта.

Преди време подал тъжба за кражба на пари от парцела му, само че нямало резултат. Затова решил да работи и във вторник сутринта нарамил противозаконната си карабина. За да се приготви, още през нощта почнал да обикаля региона на полицейското ръководство, като няколко души от квартала го забелязали след среднощ да се навърта към постройката.

7,45 ч Красимир заредил пушката и доближил районното откъм основния вход.

Заповядал на дамите в униформа начело да се скрият, тъй като ще стреля. След това насочил мерника към прозорците на 3-ия етаж, където работят проверяващите служители на реда. Стрелял няколко пъти с ловни патрони за глигани и счупил едно от стъклата. Екшънът се развил за секунди, мъжът побягнал в посока на кв. “Св. Троица ”. Тръгналите по следите му двама служители на реда го настигнали бързо в близкия парк и го повалили на земята. При битката по-младият от униформените получил леки охлузвания. Прегледан е на място и е отказал да го лекуват в болница.

След задържането на нападателя той е претрупан в бус на полицията и е спретнат на несъмнено в психиатрична клиника. За него имало и правосъдно решение за насилственото му настаняване в профилирано заведение. Мъжът имал душевни проблеми от доста години и бил остарял познайник на полицията в квартала. Имал уязвимост към огнестрелните оръжия. Преди време е арестуван след сигнал, че има муниции в мазето си. Те са открити, почнало е следствие, само че поради заболяването му е прекъснато. Красимир е прочут и с хулигански прояви.

Стрелецът няма позволение за оръжие. Ще се ревизира дали и от кое място е купил ловната карабина, с която е стрелял по постройката на районното ръководство, или си я е направил самичък.

След стрелбата се появи информация, че Красимир самичък се е обадил на 112, с цел да предизвести, че възнамерява стрелбата, само че от Министерство на вътрешните работи го отрекоха
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР