Красимир Балъков остава като главен мениджър на ФК Етър“ във

...
Красимир Балъков остава като главен мениджър на ФК Етър“ във
Коментари Харесай

Красимир Балъков остава начело на ФК “Етър”

Красимир Балъков остава като основен управител на ФК „ Етър “ във Велико Търново. Решението преди новия сезон идва след едномесечни диалози на управлението на клуба и Община Велико Търново с футболната легенда. Той разясни, че договорът му с виолетовите е за една година.

„ Първата ни обща цел бе изпълнена- „ Етър “ да е в състава на Първа лига. Сега имаме за цел да натрупаме точки и до зимата да няма трендове тимът да се бори за оставане в А група, да работи в комфорт”, разяснява Балъков.

Александър Нанков, член на УС на „ Етър “ окачестви като сполучливи изявите на виолетовите през миналия сезон и благодари на треньорите Станислав Генчев, Калоян Чакъров, Илиян Киряков и Тодор Колев и най- към този момент на Балъков.

Административният шеф Страцимир Тинчев уточни, че съставът на „ Етър “ се резервира за новия сезон в по-голямата си част.

Договорите на футболистите Яни Пехливанов, Иван Вълчанов, Ерик Почански и Венцислав Василев, които са изтекли, към този момент са възобновени. Двама нови футболисти са привлечени към клуба – левият бек Крум Стоянов и естонският централен бранител Артьом Артюмин.

Стоянов идва от „ Динамо “ (Минск) и е бил състезател на „ Черноморец “ (Бургас) и „ Ботев “ (Пловдив). Националът Артюмин идва от „ Калев “, (Талин) и има над 50 изиграни мача за националния тим на Естония.

Новият сезон болярите ще стартират с усилена подготовка и лагери. На 23 юни виолетовите ще се срещнат с „ Дунав “ Русе в Трявна, на 26 юни те са на предварителен лагер в Дряново. На 4 юли играят с „ Несебър “ в Стара Загора, на 7 юли – с „ Ботев “(Гълъбово) в Дряново, а на 13 юли щабът и новият тим ще бъдат показани публично на стадион „ Ивайло “ пред търновските почитатели.

По отношение на бюджета, управлението не заяви точна цифра, само че посочи, че той е по-малък от този на “Пирин” Благоевград – 2,8 млн. лв.. Нанков напомни, че общинската дотация за клуба за м.г. е била 300 000 лв., от спонсори и реклами виолетовите получават повече приходи.

Освен това получават и към 50 000 лв. под формата на материали и топки за детско- юношеската школа, от БФС- за телевизионни права и други

“Разполагаме със непретенциозен бюджет, главно разчитаме на мои и общи контакти, търсим футболисти, за които да не вършим странични плащания”, разяснява още Балъков.

По думите му, сега най- значимото е да се сглоби боеспособен екип с темперамент.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР