Красимир А. е привлечен като обвиняем за това, че на

...
Красимир А. е привлечен като обвиняем за това, че на
Коментари Харесай

Съдът потвърди постоянния арест на рецидивиста Красимир


Красимир А. е притеглен като обвинен за това, че на 22.12.2018 година, от двор в гр. Бургас, в изискванията на рисков рецидив, лишил непознати движими движимости, а точно 8 броя използвани джанти и 8 броя използвани автомобилни гуми, всички движимости на обща стойност 642.00 (шестстотин четиридесет и два) лв., от владението на Т. Х., без негово единодушие, с желание незаконно да ги присвои (престъпление по член 196, алинея 1, т. 1, вр. член 194, алинея 1, вр. член 29, алинея 1, б. " а " и б. " б " от НК). За това закононарушение законът предвижда  наказание " Лишаване от независимост " от две до 10 години, т.е. тежко съзнателно закононарушение.

Настоящият въззивен състав откри, че вярно първоинстанционният съд е приел, че е налице обосновано съмнение за съпричастността на обвинения към действието, предмет на посоченото обвиняване.

От приложената информация за съдимост на Красимир А. е видно, че във връзка на предходните му осъждания за умишлени закононарушения, са налице и изискванията за квалифицирането на инкриминираното действие при изискванията на рисков рецидив. Според Окръжен съд – Бургас може да се обоснове съществуване на действителна заплаха от осъществяване на закононарушение. Видно от приложената информация за съдимост на обвинения, същият е неведнъж осъждан на дейно наказване " Лишаване от независимост ", предпочитано за закононарушения срещу собствеността. Предходните осъждания на Красимир А. демонстрират неговата упорита незаконна активност, която свидетелства за трайно построени незаконни привички.

Определението на въззивната инстанция е дефинитивно.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР