Кралят на Саудитска Арабия Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд

...
Кралят на Саудитска Арабия Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд
Коментари Харесай

Кралят на Саудитска Арабия призова световната общност да заеме твърда позиция срещу Иран

Кралят на Саудитска Арабия Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд прикани международната общественост да предприеме нужните ограничения против Иран, чийто дейности в района, съгласно Рияд, са опасност за мира и стабилността, предадоха международните организации.

Саудитският крал направи изявление нощес в Мека при откриването на изключителна среща на високо ниво на Съвета за съдействие на страните от Персийския залив.

Монархът посочи, че създаването на нуклеарни оръжия и ракети от Иран и заканите му към международните доставки на нефт са риск за районната и международната сигурност, съобщи Ройтерс.

" Трябва да се каже, че неналичието на сурова и твърда позиция към подривните дейности на иранския режим в района стана причина той да отиде толкоз надалеч, както виждаме през днешния ден ".

Кралството се стреми към запазването на стабилността и сигурността на района, към пощадяването му от напастта на войната и към постигането на мир и непоклатимост, сподели крал Салман.

Сред " незаконните дейности " на Иран кралят загатна саботажа на четири морски съда край териториалните води на ОАЕ, нападението против петролни помпени станции и офанзива против други жизненоважни петролни съоръжения в Саудитска Арабия, съобщи Франс прес.

Срещата на шестимата водачи от Съвета за съдействие в Персийския залив (Саудитска Арабия, Бахрейн, ОАЕ, Оман, Катар и Кувейт) е първата от общо три срещи на високо ниво по самодейност на Рияд за разискване на напрежението в района, изострено от набези, приписвани на Иран, и след заканите на Съединени американски щати против ислямската република.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР