Кралят на Норвегия Харалд Пети навършва днес 84 години, но

...
Кралят на Норвегия Харалд Пети навършва днес 84 години, но
Коментари Харесай

Кралят на Норвегия отбелязва в тесен кръг 84-я си рожден ден

Кралят на Норвегия Харалд Пети навършва през днешния ден 84 години, само че не са планувани публични тържества за празника на монарха, който е в болнични след интервенция на коляното, заяви ДПА. Монархът ще означи празника в стеснен кръг, оповестиха за организацията от двореца в Осло.

Кралят и кралица Соня са в кралската вила в покрайнините на Осло, където Харалд Пети се възвръща след интервенция на коляното, осъществена на 30 януари. Той е в болнични до 14 март. Повечето обществени събития в Норвегия са анулирани поради пандемията от новия ковид. През по-голямата част от миналата 2020 година кралят и кралицата, която е на 83 година, бяха в самоизолация. И двамата към този момент са имунизирани против новия ковид.

Престолонаследникът принц Хокон работи като регент, до момента в който татко му е в болнични. Харалд Пети се възкачи на престола на 17 януари 1991 година след гибелта на татко си Олаф Пети. Тридесетата годишнина от възкачването на престола на крал Харалд Пети също не бе маркирана с публични тържества поради пандемията.

През октомври предходната година монархът се подложи на процедура за промяна на сърдечна клапа и тогава също прекара известно време в болнични.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР