Кралят на Нидерландия Вилем-Александър и съпругата му, кралица Максима, съкратиха

...
Кралят на Нидерландия Вилем-Александър и съпругата му, кралица Максима, съкратиха
Коментари Харесай

Нидерландският крал съкрати почивката си в Гърция заради критики, че пътува по време на пандемия

Кралят на Нидерландия Вилем-Александър и брачната половинка му, кралица Максима, редуцираха почивката си в Гърция, откакто бяха упрекнати от депутати, че пътуват по време на пандемията от ковид, съобщи Ройтерс.

Макар че ваканцията в Гърция не нарушава нито една от карантинните ограничения в Нидерландия, в това число новите ограничавания от тази седмица, нидерландското държавно управление се стреми да лимитира ненужните пътувания.

Това е безразсъдно и неразбираемо, сподели депутатът Йост Стелер от партията Д-66, съдружен сътрудник на премиера Марк Рюте. В телевизионно послание във вторник Рюте прикани съгражданите си да не се пробват да нарушават разпоредбите. Може да заминете на отмора, само че когато пристигнете там, където сте наели къща или хотелска стая, не обикаляйте доста в близост, съобщи той.- Ако отидете в чужбина, вашите благоприятни условия са лимитирани, защото доста малко са страните, които към този момент желаят да ни одобряват, сподели министър председателят.

Виждаме реакциите на хората на медийните известия. Не желаеме да има никакво подозрение, че е належащо да се следват рекомендациите, с цел да се сложи под контрола вирусът на Ковид-19. Споровете към ваканцията ни не способстват за това, обявиха кралят и кралицата в изказване, публикувано от кралския двор.

Вилем-Александер има частна вила в Южна Гърция. Той е пътувал с държавен аероплан, заяви нидерландската организация ANP.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР