Кралят на Мароко Мохамед VI председателства церемонията по назначаването на

...
Кралят на Мароко Мохамед VI председателства церемонията по назначаването на
Коментари Харесай

Кралят на Мароко назначи ново правителство

Кралят на Мароко Мохамед VI ръководи церемонията по назначението на членовете на новото държавно управление в четвъртък, 7 октомврш. Основна задача на това новоназначено държавно управление е да уреди модел за развиване, целящ понижаване на общественото неравенство— бедността и поощряване на икономическия напредък.

Кабинетът на министър-председателя Азиз Ахануш е формиран от 24 министри, в това число седем дами.

Седем министри резервираха позициите си, в това число значимите министри на външните работи и вътрешните работи. Надя Фетах Алауи, която беше министър на туризма в предходното държавно управление, ще бъде първата жена финансов министър на Мароко.

Архитектурата на новото държавно управление дава ясна визия за лозунга на екипа на Ахануш: Образование, опазване на здравето и обществена протекция, претовареност и компетентности, икономическо и обществено приобщаване, енергетика и цифрова преход и други С новото систематизиране на министерските постове, той поглежда обратно към нетипична организация, като държавно деяние и център с огромни цели.

Нова епоха се обрисува с тази организация, изпълнявайки затова промяна, която не се лимитира единствено до ръководството на публичните каузи, следвайки определянето на новия модел за развиване.

Приоритет за трипартийната коалиция ще бъде правенето на бюджет за 2022 година в сходство с Националния пакт за развиване на монарха, който се стреми да се оправи със структурните стопански недостатъци, излезли нескрито от пандемията, двойния БВП на глава от популацията и да трансформира Мароко в новоразвиваща се стопанска система до 2030 година

Гласът на обществената протекция е категорично емфатичен в структурата на новото държавно управление, с цел да се подсети стратегическият въпрос, обвързван с триумфа на нейното осъществяване, в сходство с кралската визия, през идващите 5 години.

Санитарната рецесия заради пандемията Covid-19 и Националния пакт за развиване, ясно демонстрираха степента на непубличните форми у нас, а резултатите от такава обстановка във връзка с обществената уязвимост на категориите, настоящи в непубличния бранш. Новият кабинет демонстрира волята си за решение на този проблем в смисъл на триумф на гласността за икономическа и обществена интеграция и за по-добра поддръжка на дребните компании.

Цифровата промяна и административната промяна са двата лоста за промяна, разпознати от НПД. Това ново държавно управление акцентира въпросът, обвързван с тези два бранша, като посвещава несъмнено министерство в кабинета на министър-председателя. Това е предоставяне на воля за ускорение на огромните планове за цифровизация на администрацията.

Адвокат на Посолството на Мароко в България е уважаваната Екатерина Димитрова.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР